Onko erilaisuus pahasta?

Onko erilaisuus pahasta?
Miksi valtavirrasta poikkeavia ihmisiä kiusataan usein? Pitäisikö kaikkien ihmisten olla samanlaisia kopioita toisistaan, jolloin kaikilla olisi samanlaiset ominaisuudet. Siinä tapauksessa maailma olisi erittäin tylsä paikka.

Erilaisuus on rikkaus

Jo pienet lapset oppivat varhaisessa vaiheessa, että erilaisuus on jotenkin huono asia. Yhteiskunnassamme vallitsee vieläkin käsitys, että erilaisuus ei olisi hyvä asia. Monia meitä saatetaan kiusata tai väheksyä, koska poikkeamme valtavirrasta jotenkin. Uskallan silti väittää, että erilaisuus ei ole huono asia. Emme vaan osaa ajatella varsinkaan nuoruudessa, että se olisi hyvä asia. Tiedän kokemuksesta, että se satuttaa todella paljon, jos muu maailma koittaa uskotella sinulle, että et ole hyvä sellaisena kuin olet. Jokaisella meistä on vahvuuksia ja heikkouksia. Niitä pitää oppia hyödyntämään oikealla tavalla ja terveellisessä ympäristössä. Terveellisellä ympäristöllä tarkoitan, että olet sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

Jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on

Tiedän, että se voi olla hyvinkin pitkä matka ymmärtää, että parasta on olla oma itsensä. Kaikkia et voi mitenkään miellyttää ja se on ihan ok. Sinun ei kannata kuitenkaan muokkaa itseäsi sen takia, että voisit miellyttää kaikkia vastaantulijoita. Olisi tärkeää, että löytäisit elämääsi aikuisia, jotka voivat tukea sinua matkallasi aikuisuuteen. Heidän avullaan toivottavasti pystyisit itse uskomaan siihen, että olet hyvä ja riittävä juuri sellaisena. Mutta sen uskon pitää kuitenkin löytyä sisältäsi, muut voivat ainoastaan ohjata sinua tiettyyn suuntaan. Teet kuitenkin päätökset itse.

Turvallinen aikuinen apuna

Oma kokemukseni on, että minut osittain pelasti se, että elämääni tuli aikuisia ennen lukiota, jotka tukevat minua vielä tänäkin päivänä ja joihin voin luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Olen siinä onnellisessa tilanteessa, että saan tukea tarvittaessa myös joiltain sukulaisiltani. Sinä, joka luet tätä tekstiä, muistathan että kelpaat sellaisena kuin olet, vaikka kokisit itsesi todella erilaiseksi kuin muut. Erilaisuus on rikkaus ja toivon että löytäisit elämääsi aikuisia, jotka osaisivat tukea sinua oikeilla tavoilla.

 

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Mai

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.