Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Harrastuksena jääkiekko

Jääkiekko on nopea urheilulaji, missä yritetään saada mustaa kumikiekkoa maaliin. Se on nopea ja hauska peli.  

Jääkiekkoa on vaikea ja hauskaa harrastaa. Lajin treenaaminen voi olla aika kuormittavaakin. Esimerkiksi aamutreeneissä käyminen, siitä suoraan kouluun ja koulusta suoraan treeneihin, on aika haastavaa ja väsyttävää. Mutta siihen tottuu. Lopulta treenaaminen on kivaa ja aina on hyvä mieli mennä kehittymään pelaajana ja ihmisenä. Harrastamisessa paranee myös sosiaaliset taidot. Kavereiden näkeminen monta tuntia päivässä voi olla paljon.  

 

Jääkiekko on siitä hyvä laji, että siinä kehittyy hyvä kunto. Joka viikko on 4 voimatreeniä ja ala- tai ylävartalo treenejä. Lihaskuntotreenejä saa alkaa tekemään vasta tietyssä iässä. Itse olen saanut tehdä voimatreenejä vasta nyt yläkouluiässä. Jääkiekossa ravinto onkin todella tärkeää, koska siitä saa energiaa treeneihin. Jääkiekko on hauskaa sen takia, että voi haastaa itseään ja asettaa tavoitteita. Paras tunne jääkiekossa on mielestäni maalin tekeminen. Se tunne, kun teet pelin ratkaisevan maalin ja adrenaliini nousee juhliessasi kavereiden kanssa, on parasta! Jos vastustajalle käy näin ja häviätte on sekin okei. Siitä tulee motivaatiota treenaamiseen ja koko joukkue haluaa varmistaa, ettei niin tule enää käymään ja se onkin parasta jääkiekossa. Oppiminen virheistä.  

Jääkiekosta olenkin oppinut monia asioita. Se, että kunnioittaa valmennusta, pelikavereita ja vastustajia on tärkeää. Se miten käyttäydyt jäällä, jäähallilla tai kopissa, on sama asia kuin olisit kotona. Samat säännöt päteekin molemmissa ja siksi jääkiekko on yhdistynyt elämääni kuin naru, joka sitoo nämä kaikki elämän osa-alueet yhdeksi kokonaisuudeksi. Harrastamisesta saa elämään niin paljon hyvää.  

 

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Kommentit

  1. Minun mielestäni jääkiakko on maailman paras peli/harrastus mitä ikinä voi olla…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top