Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Haastattelussa: Jääkiekkoilija Aleksi Heimosalmi

Nuortennetin toimittaja Katri sai haastatella jääkiekkoilija Aleksi Heimosalmea.
Aleksi Heimosalmi on yksi viime kesän NHL:n Carolina Hurricanes varatuista jääkiekkoilija nuorista.
Mitkä ovat nuoren 18-vuotiaan odotukset ja miten Nuorten Leijonien MM-kisat lähtivät käyntiin vuoden vaihteessa?

“Aloitin jääkiekon kun vanhemmat veivät 4-vuotiaana luistelukouluun ja siitä se sitten oikeestaan lähti.” Heimosalmi kertoo.

“Olen aloittanut urheilulukiossa, josta siirryin opiskelemaan aikuislukioon. Opiskeluiden ja jääkiekon tasapainottamisessa on omia hankaluuksia, mutta ne saa hallittua. Eihän se jääkiekko sitä estä. Nuorelle jääkiekkoilijalle on tärkeää, että keskittyy joka päivä duuniin. Se ei ole hyvää nukkumista ja että syö kunnolla. Vaan kaikkien täytyy olla tasapainossa.”

Heimosalmi kuvailee itseään määrätietoisena, nöyränä sekä kilpailuhenkisenä urheilijana.

Miten vapaa-aika tulee käytettyä?
“Kesäisin ulkoilen, pelaan koripalloa ja frisbeegolfia. Talvisin ei ole oikein aikaa, mutta tulee pleikkaria pelattua ja Netflix:a katsottua.”

Oliko MM-kisoissa tarkat rajat ja määräykset, joita tuli noudattaa?

“Hotellissa oli joukkueilla omat kerrokset ja seuranta oli tarkkaa. Hotellilta hallille mentiin vajaa 100 metriä bussilla, koska ulkona ei saanut olla kupla idean takia. Ihan yllätyksenä tuli pelin peruuntuminen. Laitettiin puvut päälle ja melko heti huoltojoukot kertoivat että peli onkin peruttu. Mentiin siitä sitten oheisharjoitteluun ja myöhemmin hallille. Kaikki rupesivat katsomaan puhelimia ja selvisi, että kisat on päätetty keskeyttää. Se oli ihmeellistä.”

Kisojen keskeyttäminen harmittaa Heimosalmea kovasti:
“Hetki oli todella tunteikas ja harmittaa kovasti niiden 2002-syntyneiden puolesta joilta juniorimaajoukkue pelit loppuvat tuolla tavoin.”

Millainen joukkue teillä oli kasassa kisoihin? Näin Heimosalmi kertoo:
“Joukkueen henki oli tosi hyvä ja kaikkien kanssa tultiin toimeen”. Heimosalmi korosti joukkueen hyvää yhteishenkeä ja fiilistä, joka välittyi myös katsojille.

“Pysyä terveenä ettei tule loukkaantumisia. Tietenkin kasvattaa roolia omassa joukkueessa ja, se että pystyy olemaan tehokas ja tekemään pisteitä.”

Heimosalmen tunnistaa jäältä taidokkaasta luistelusta ja fiksuudesta kiekon kanssa. Heimosalmi haluaa kiittää vielä tukijoukkoja.
“Iso kiitos perheelle, ilman vanhempia en olisi pystynyt aloittamaan jääkiekkoa. He ovat mm. kuskanneet treeneihin ja tehneet ruokaa. Tietty vuosien varrella olleita valmentajia, sekä omaa agenttia joka tuli myöhemmin kuvioihin.
Kaikki tuki tässä jääkiekon ympärillä, iso kiitos!”

Heimosalmen haastattelu oli inspiroiva ja mielenkiintoinen kokemus. Kiitos ja tsemppiä!

Katri

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top