En haluais satuttaa

Oon 15-vuotias tyttö ja oon seurustellut poikaystäväni kanssa muutamia kuukausia. Nykyisin mua ahistaa hirveesti poikaystävän lepertelyt, enkä ole enää ihastunut sillä tavalla kuin pitäisi. En haluais loukata tai satuttaa poikaystävääni, mutta tuntuu tosi ahdistavalle näytellä jotain muuta mitä tuntee. Oon ihan umpikujassa, enkä tiedä miten mun pitäisi toimia?

Joskus tunteet muuttuvat seurustelun edetessä, vaikka aluksi olisi ollut hyvinkin ihastunut toiseen. On kunnioitettavaa, että haluat toimia hienovaraisesti poikaystävääsi kohtaan. Kuitenkin on tärkeää kuunnella itseä ja omia tunteitaan. Toisen huomionosoitukset voivat tuntua ahdistavilta, koska itse ei tunne samoin.

On erittäin tärkeää, että otat asian puheeksi poikaystäväsi kanssa, vaikka se tuntuisikin vaikealta. Ei ole myöskään reilua poikaystävääsi kohtaan, jos hän luulee, että kaikki on ennallaan.

Näissä asioissa voi olla mahdotonta, ettei loukkaisi ollenkaan toista. Kuitenkin voit vaikuttaa hyvin paljon siihen tapaan, miten otat asian puheeksi poikaystäväsi kanssa. Tekstiviesti voi olla loukkaava ja vähättelevä keino kertoa asioista, vaikka se tuntuisikin helpolta. Paras tapa on ottaa asia rohkeasti puheeksi, kun näette kaksin. Voit kertoa, ettet halua loukata häntä, mutta haluat olla hänelle reilu. Voit sanoa, ettet tunne enää samalla tavalla kuin aluksi, etkä ole varma, haluaisitko enää jatkaa seurustelua.

Mikäli asian kertominen kasvotusten tuntuu ylivoimaisen hankalalta, voit myös kirjoittaa poikaystävällesi kirjeen, jossa kerrot ajatuksistasi. Voit antaa kirjeen hänelle teidän tavatessanne ja pyytää häntä lukemaan sen niin, että voitte keskustella siitä yhdessä heti kirjeen lukemisen jälkeen.

Joskus asioista keskusteleminen avoimesti saattaa herättää aivan uudenlaisia tunteita toista kohtaan. Kuitenkin jos sinusta edelleen tuntuu siltä, että olisi parhainta laittaa seurustelu poikki tai tauolle, on sekin tärkeää rohkeasti kertoa. Uskalla olla rehellinen ja muista, että toimit oikein poikaystävääsi kohtaan kertomalla ajatuksistasi.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu