Kysyttyä ihmissuhteista

Kysymykset on koottu Nuortennetin keskustelufoorumiin ja Lasten ja nuorten puhelimeen tulleista kysymyksistä, joita kysytään usein tai jotka vaativat asiantuntijan vastauksen. Kysymyksistä ei voi tunnistaa ketään, koska ne kuvaavat usean nuoren samasta aiheesta tekemää yhteydenottoa. Vastaukset ovat MLL:n työntekijän laatimia.

Paras kaveri seurustelee

Me oltiin monta vuotta kuin paita ja peppu. Liikuttiin aina yhdessä ja pystyin kertomaan Marialle ihan kaiken mun elämästä. Kasiluokan alussa se muuttui jotenkin ja alkoi seurustelemaan yhen pojan kanssa. Nyt se viettää kaiken ajan sen kanssa eikä enää soittele tai ehdi nähä mua. Musta tuntuu, että menetin mun parhaan kaverin sille pojalle. Miten saan Marian takaisin?

Lue vastaus tästä

Yksinäisyys

Olen aina ollut ujo ja hiljainen. Siksi minulla ei myöskään ole kavereita. Tai no, koulussa minulla on yksi ”kaveri”, jonka kanssa hengaan, kun muitakaan ei ole. Vapaa-ajalla olen aina yksin. Katson kadehtien poikaporukoita, joihin haluaisin mukaan. Mutta porukoihin on tosi vaikeaa änkeä mukaan tässä vaiheessa, kun samat tyypit on ollu yhdessä ala-asteelta asti. Olen väsynyt olemaan aina yksin.

Lue vastaus tästä

Ero raivostuttaa

Mun vanhemmat pääty yllättäen eroon puoli vuotta sitten. Onhan ne aina tapellu, mut en silti tiedä, miks ne eros. Oon niin raivona niille! Eiks ne olis voinu yrittää vielä yhessä? Mun on tosi vaikee keskittyä mihinkään, kun päällimmäisenä on viha ja katkeruus mun vanhempia kohtaan. Ne pilaa mun elämän!

Lue vastaus tästä

Ärsyttävä äitipuoli

Olen 14-vuotias tyttö ja oon asunu mun isän luona vanhempien erosta lähtien, joka tapahtu mun ollessa 11-vuotias. Pari vuotta sitten isä alko seurustella yhen naisen kanssa ja sitä tuntu kiinnostavan enää vaan se nainen! Sitten ne muutti yhteen. En kestä mun äitipuolta! Nyt se yrittää ottaa mun äidin paikan ja määräillä mua. En haluu enää olla kotona ku se on siellä! Mitä mun pitäis tehdä?

Lue vastaus tästä

Jatkuvaa riitelyä siskon kanssa

Olen 14-vuotias tyttö. Minulla on huonot ja riitaisat välit kaksi vuotta vanhemman isosiskoni kanssa. Itse olen rauhallinen ja mukava, hän on taas tosi kiivas ja helposti suuttuva. Hän kiusaa ja määräilee minua jatkuvasti. Hänellä ei ole kavereita, toisin kuin minulla. Joskus meillä on ihan kivaakin, mutta ne hetket on harvassa. Miten saisin meidän välit paremmiksi?

Lue vastaus tästä

Miten teen aloitteen?

Olen ihan lätkässä yhteen meidän rinnakkaisluokalla olevaan tyttöön ja haluisin jotenkin lähestyä häntä. Olen ysillä ja pelkään, etten kohta enää näe häntä, jos menemme eri kouluihin. Olen välillä luonut sinne suuntaan pitkiä silmäyksiä ja luulen, et hän on ne huomannut. Tiedän, et tää tyttö on tosi suosittu, enkä haluis nolata itteeni täysin. Mitä mun kannattais tehdä?

Lue vastaus tästä

En haluais satuttaa

Oon 15-vuotias tyttö ja oon seurustellut poikaystäväni kanssa muutamia kuukausia. Nykyisin mua ahistaa hirveesti poikaystävän lepertelyt, enkä ole enää ihastunut sillä tavalla kuin pitäisi. En haluais loukata tai satuttaa poikaystävääni, mutta tuntuu tosi ahdistavalle näytellä jotain muuta mitä tuntee. Oon ihan umpikujassa, enkä tiedä miten mun pitäisi toimia?

Lue vastaus tästä

Minut jätettin

Oon 14-vuotias tyttö. Mä seurustelin mun ikäisen, tosi huipun jätkän kans neljä kuukautta. Sitten yks päivä se vaan sano, ettei se haluu enää olla mun kans ja lähti pois. Mä menin ihan säpäleiks. Sain lisäks selville, että se oli alkanut heti hengailemaan yhen toisen tytön kans. En tajuu, mikä mussa on vikana? Hävettää ja masentaa. Illalla en saa unta, kun vaan itken ja kelaan, mikä meni pieleen. Mitä mun pitäs tehdä, et jaksaisin jatkaa elämää?

Lue vastaus tästä