Kysyttyä kiusaamisesta

Kysymykset on koottu Nuortennetin keskustelufoorumiin ja Lasten ja nuorten puhelimeen tulleista kysymyksistä, joita kysytään usein tai jotka vaativat asiantuntijan vastauksen. Kysymyksistä ei voi tunnistaa ketään, koska ne kuvaavat usean nuoren samasta aiheesta tekemää yhteydenottoa. Vastaukset ovat MLL:n työntekijän laatimia.

Kiusaamisesta kertominen

Olen masentunut. Mua kiusataan joka päivä koulussa, koska oon läski ja ruma. Musta tuntuu, ettei mun elämässä ole mitään tarkoitusta. Mä itken joka ilta itseni uneen. Mulla on yksi hyvä ystävä, joka ymmärtää mua ja se sanoi, että mun pitäis hankkia apua. Mä tiedän, et mun pitäis tehdä niin, mut mä en millään uskalla! Miten uskaltaisin hakea apua?

Lue vastaus tästä

Miten uskaltaisin puuttua kiusaamiseen?

Tunnen oloni tosi kurjaksi, sillä olen joutunut tilanteeseen, jossa minusta on tullut osallinen koulukiusaamiseen. Luokallamme on poika, jolla ei ole oikeastaan yhtään ystävää. Muut luokkani oppilaat, etenkin muut pojat, ovat alkaneet nyt pahasti kiusata häntä mm. nimittelemällä, välillä piilottamalla hänen tavaroitaan ja jättämällä hänet porukan ulkopuolelle. Minusta tuntuu pahalta tämän yksinäisen pojan puolesta, mutta en silti halua tai uskalla puolustaa häntä, sillä tiedän että joutuisin sitten itsekin kiusatuksi. Miten saisin tämän loppumaan ilman, että minustakin tulee kiusattu?

Lue vastaus tästä

Kiusaamista vai ei

En oo varma, että kiusataanko mua vai ei. Meidän luokan pojat pelaa välituntisin aina sählyä tai futista. Joskus mä pääsen mukaan pelaamaan, mutta toisina päivinä en pääsekään. Muut pojat haukkuu mua dorkaksi tai pätkäksi. Mä olen tosi lyhyt, meidän luokan toiseksi lyhin. Välillä ne sitten kuitenkin pyytää mua mukaan ja sanoo, että mä olen hyvä pelaaja. Mä haluaisin olla mukana peliporukassa, mutta on kurjaa kun aamulla ei tiedä pääseekö tänään mukaan vai ei, ja ottaako ihan turhaan mailan mukaan. Joskus viikonloppuisin mulla on vatsa kipeä, ja kouluun ei huvita mennä. Onko tämä kiusaamista?

Lue vastaus tästä

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu