Epäreilu arvosana

Epäreilu arvosana

Sain matematiikasta todistukseen kasin, vaikka olisin ansainnut ysin. Opettaja sanoi, että en ole ollut tunneilla aktiivinen, vaikka viittaan joka tunnilla. Epäreilua!    

Kerrot olevasi turhautunut opettajasi toimintaan ja siihen, ettet saanut mielestäsi ansaitsemaasi numeroa. Kasikin on hyvä numero. Onko sinulle juuri matematiikan numero tärkeä vai kiitettävät arvosanat joka aineessa? Tärkeintä on, että yrittää parhaansa, eikä se aina tarkoita kiitettäviä numeroita. Hyväkin riittää.

Arvosanoihin voivat vaikuttaa niin koe, aktiivisuus tunnilla kuin kotitehtävien tekeminen. Kriteereistä voi kysyä aina kurssin alkaessa ja pyytää opettajaa kertomaan ne koko luokalle. Näin vältytään epäselvyyksiltä. Eri oppiaineissa ja opettajilla voi olla erilaiset kriteerit siihen, miten he antavat arvosanoja. Opetussuunnitelman perusteista voi katsoa myös arvosteluperusteita.

Jos sinua kovin mietityttää arvosanasi, juttele asiasta opettajallesi. Voihan olla, että hän on tehnyt virheen. Selitä opettajallesi rauhallisesti, miksi olisit ansainnut paremman arvosanan. Kuuntele myös opettajasi näkökulmaa ja paina se mieleesi. Seuraavaa kurssia varten tiedät, mitkä opettajan arvosteluperusteet ovat. Apua asian korjaamiseen voi pyytää myös vanhemmilta tai koulun rehtorilta. Asioista kannattaa aina kysyä, niin jutut eivät jää painamaan mieltä.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu