Koulu ei kiinnosta

Oon lintsannut tänä vuonna monta kertaa koulusta. Osaan esittää hyvin sairasta, ja äiti antaa mun jäädä kotiin aina kun vaan sanon, että mulla on paha olla. Oon tipahtanut kärryiltä koulussa ja tuntuu entistä enemmän siltä, että en halua mennä kouluun. Mitä mä voin tehdä?

On hyvä, että olet huolestunut lintsaamisestasi ja haluat itse muutosta tilanteeseen. Miksi alun perin aloit pinnata koulusta? Onko koulussa tapahtunut jotain kurjaa? Onko sinulla koulussa kavereita? Tai onko elämässäsi muita asioita, jotka mietityttävät sinua ja vievät energiaa kouluun keskittymiseltä? Syiden miettiminen on tarpeen, jotta voisit saada apua ja kokea koulun käynnin vielä mielekkääksi.

Kerrot lintsaamisesi jatkuneen jo kauan. Pitkään jatkuneeseen tilanteeseen tulee saada apua aikuisilta. Olisiko sinun mahdollista kertoa vanhemmille rehellisesti, mitä on tapahtunut? Miten luulet, että he reagoisivat? Kerro heille tilanteesta ja pyydä apua tilanteen korjaamiseksi. Tai ota yhteyttä koulukuraattoriin tai opinto-ohjaajaan, joka voi ottaa asian hoitaakseen. Voit myös pyytää kaverin apua aikuiselle kertomisessa.

Monesti opettajat ovat mielissään, kun oppilaat suhtautuvat koulunkäyntiin vakavasti ja haluavat tukea oppilaita koulunkäynnissä. Kerro opettajille, että olet poissaolojen takia tipahtanut monessa aineessa kärryiltä ja nyt on vaikeaa päästä vauhtiin mukaan. Parhaimmassa tapauksessa voitte yhdessä suunnitella sellaisen aikataulun korvaavista tehtävistä, ettei kärryille pääsemisestä tule liian vaikea.

Jos tuntuu vaikealta ottaa itse opettajiin yhteyttä, juttele ensin oman luokanvalvojasi kanssa. Hän voi auttaa yhteydenotossa muihin opettajiin. Jos yhteydenotto opettajiin pelottaa, pyydä vanhempiasi soittamaan heille ja selittämään tilanne.

Tärkeintä on siis, että kerrot asiasta heti vanhemmillesi tai jollekin muulle luotettavalle aikuiselle. Ota myös yhteyttä kouluusi ja pyydä reilusti apua. Tilanne saadaan kyllä korjattua!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu