Teema: Myönteinen nettikulttuuri

Asiallinen ja huomaavainen käytös Internetissä on vähintään yhtä tärkeää kuin asiallinen käyttäytyminen kasvokkain käytävissä keskusteluissa. Kiusaaminen, syrjiminen ja ikävät kommentit tuntuvat pahalta myös netissä. Käyttäydy siis muita kohtaan samoin kuin toivoisit itseäsi kohtaan käyttäydyttävän.

Tukioppilaat voivat pohtia nettikokemusten merkitystä hyvinvointiin ja kouluviihtyvyyteen sekä ideoita, miten verkkoa voidaan hyödyntää positiivisella tavalla. Tukioppilastoiminta ja koulun osallisuusryhmien toiminta tarjoaa hyvät mahdollisuudet ottaa nuorten mediakulttuuri mukaan kouluviihtyvyyden ja yhteisöllisyyden parantamiseen. Kuinka sosiaalinen media vaikuttaa ilmapiiriin koulussa? Miten mediaa voidaan hyödyntää yhteisöllisyyden rakentamisessa?

Tukioppilastoimintaa toteutetaan myös verkossa! Verkkotukioppilaat auttavat toisia nuoria MLL:n Nuortennetin keskustelupalstalla ja tuovat keskusteluun nuorille tärkeitä teemoja. Tule MLL:n Nuortennetin toimittajaksi ja mukaan verkkotukioppilastoimintaan!

Esimerkkejä ja ideoita toimintaan

VALISTUSVESSA. Mistä asioista olisi hyvä kertoa rauhallisemmassa paikassa, kuten vessassa? Voisiko vessassa olla esim. vanhanaikainen someseinä, fläppinä vessanseinällä? Tai olisiko vessassa ohjeita hyvän selfien ottamista varten? Tukioppilaat voivat rakentaa kouluun valistusvessan, josta kuka vain voi löytää tärkeitä ohjeita ja vinkkejä mediassa toimimiseen liittyen.

TEEMAPÄIVÄT.  Mediaan liittyen tukioppilaat voivat järjestää monenlaisia teemapäiviä kuten Puhu selän takaa hyvää –päivä tai Mediaton päivä. Miltä tuntuisi viettää kokonainen päivä ilman mediaa tai vaikkapa tehdä koululle oma lehti?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu