Liian pieni

Olen 14-vuotias poika. Penikseni on tosi pieni ja lisäks käyrä. Voiko siitä olla haittaa jatkossa? Voiko sille tehdä jotain? Hävettää ylipaljon käydä suihkussa muiden samanikäisten kanssa. Lisäksi olen huomannu, että saatan saada ihan ihmeellisissä tilanteissa erektion, mikä todella noloa! Onks se normaalia? 

Jokainen on omanlaisensa yksilö. Lisäksi jokainen kehittyy omaan, yksilölliseen tahtiinsa. Peniksiä on yhtä lailla pieniä ja isoja, suoria ja käyriä, mutta peniksen koko ja muoto eivät vaikuta sen toimivuuteen, esimerkiksi myöhemmin rakasteluun tai lisääntymiseen. Siitä sinun ei tarvitse huolehtia.

Peniksen kokoon vaikuttavat perintötekijät. Voi olla myös mahdollista, että peniksesi ei ole vielä kasvanut täyteen mittaansa. Yleensä peniksen kasvu kestää useamman vuoden ja käynnistyy vasta sen jälkeen, kun kivekset ovat alkaneet kasvaa.

On myös aivan normaalia, että voi saada erektion myös sellaisissa tilanteissa, joissa ei koe seksuaalista kiihotusta. Joskus esimerkiksi lämpötilojen muutokset, kova ääni tai jostain asiasta innostuminen voivat saada aikaan erektion. Et varmasti ole ainoa, joka kokee vastaavanlaisia tilanteita. Ne voivat tuntua kiusallisilta, mutta ajan myötä tilanne rauhoittuu.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu