Liian suuret rinnat

Mun rinnat on alkanu kehittyä tosi aikaisin. Olen nyt 13-vuotias ja ne on jo tosi suuret. Kellään muulla meidän luokkalaisella ei ole vielä niin kehittyneitä rintoja. Mua ällöttää ja masentaa, kun jätkät kommentoi niistä vähän väliä ja jotkut on käyny puristelemassakin niitä. Tää on ihan painajaista, mun on tosi vaikee hyväksyä itteeni.

Usein juuri sinun iässäsi toivoisi olevansa mahdollisimman samanlainen kuin muut. Murrosiässä kehitys kulkee jokaisella hieman omaa latuaan, eikä siihen voi itse vaikuttaa, vaikka moni haluaisi.

Ne, joilla rinnat eivät ole vielä alkaneet kasvaa, saattavat olla sinulle kateellisia, koska haluaisivat olla jo kehittyneempiä tai saada samalla tavalla huomiota kuin sinä. Ei silti ole mikään ihme, että sinusta tuntuu kurjalta.

Asiattomat kommentit eivät kuulu millään tavalla asiaan. Lisäksi jokaisella on oikeus oman kehon koskemattomuuteen, ja on aina väärin, että joku ylittää sen rajan ja koskettelee sinua ilman lupaasi! Missään tapauksessa kenelläkään ei ole oikeus käydä puristelemassa rintojasi tai kommentoida niitä epäasiallisesti. Jos tuollaisia tilanteita tulee jatkossa, kannattaa koskettelu kieltää ja osoittaa tiukasti, että et hyväksy sellaista toimintaa. Oletko kertonut asiasta kenellekään aikuiselle? Vanhemmillesi, opettajalle tai kuraattorille? Hekin voivat puuttua asiaan, jos sinusta itsestäsi tuntuu hankalalta sanoa asiasta huomauttelijoille ja koskettelijoille.

Onko sinulla sellaisia kavereita, joille voisit kertoa, miten koet asian? Voi olla, että kaverisi eivät ollenkaan osaa arvata, miltä sinusta tuntuu. Ehkä he voisivat puolustaa sinua, mikäli joku vielä kommentoi rintojasi tai yrittää kosketella sinua ilman lupaasi.

Usein kehitykselliset erot pikku hiljaa tasaantuvat, mikä itsessään tuo jo helpotusta tilanteeseen. Kuitenkin jokaisella rinnat ovat aivan omanlaisensa.  Olet arvokas ja ainutlaatuinen – ja paljon muutakin kuin ulkokuori. Nosta pää pystyyn ja kulje rohkeasti eteenpäin.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu