Oksentelusta eroon

Haluaisin laihduttaa, mutta en malta pysyä erossa herkuista. Joskus minulle iskee järkyttävä ahmimiskohtaus ja saatan syödä käsittämättömät määrät kaikkea hyvää. Siitä tulee kamala olo ja käyn yleensä oksentamassa. Häpeän sitä hirveästi! Miten saisin tämän kierteen loppumaan?

Usein syömiseen liittyvät ongelmat ovat itse asiassa oire jostain muusta kuin syömiseen liittyvistä asioista. Onko sinulla joitakin asioita elämässä, jotka tuntuvat vaikeilta tai jotka haluaisit unohtaa? Onko sinulla ketään läheistä ihmistä, jonka kanssa voisit jutella ajatuksistasi?

Nykyinen kauneusihanne antaa usein aivan vääristyneen kuvan siitä, minkä kokoisia ja näköisiä ihmisten tulisi olla. Puntarin lukemat eivät tee ihmistä arvokkaaksi tai arvottomaksi! Jokainen on ainutlaatuinen persoona ja itsessään arvokas.

Kerroit, että välillä saat ahmimiskohtauksia etkä pysty hallitsemaan syömistäsi. Koet siitä myös häpeää. On hienoa, että olet pohtinut, miten sinun olisi mahdollista saada kierre loppumaan. Yksin kierrettä voi olla vaikeaa katkaista. Olet sen ehkä itse jo huomannutkin. Moni muukin nuori painii samanlaisten asioiden kanssa, joten et ole ollenkaan outo tapaus.

Voit mennä puhumaan tilanteestasi esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle. Jos sinulla on ystävä, kehen luotat, voit myös pyytää hänet mukaasi terveydenhoitajalle, jos se helpottaa asiasta kertomista. Asiasta kannattaa jutella myös kotona. Läheisiltä ihmisiltä saatat saada arvaamattoman tärkeää tukea. Muista, että olet arvokas sellaisena kuin olet!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu