Tyytymätön ulkonäköön

Terkkari käski mun laihduttaa. Se sano, ettei pojat tykkää läskeistä tytöistä. Pysyin rauhallisena, mutta sitten menin vessaan ja rupesin itkeen… Olin aiemmin tosi tyytyväinen vähän pyöreään ulkonäkööni, mutta nyt pidän itseäni läskinä ja rumana. Terkkari tuhos mun itsetunnon.

Kuulostaa siltä, että terveydenhoitaja on toiminut epäammattimaisesti. En tiedä, onko sinulla oikeasti ylipainoa vai ei, mutta pääasia on se, että olet itse tyytyväinen ulkonäköösi. Tarpeelliseen liikuntaan ja ravitsevaan ruokavalioon kannattaa kiinnittää toki aina huomiota, oli sitten ylipainoa tai ei.

Terkkarin lausahdus ei pidä paikkaansa, sillä hyvin monet pojat pitävät siitä, että tytössä on vähän pyöreyttä. Olithan itsekin tyytyväinen hieman pyöreään olemukseesi! Toivon, että voit palauttaa itseluottamuksesi ja olla taas tyytyväinen ulkonäköösi sellaisena kuin olet.

Paineita ulkonäölle aiheuttavat langanlaihat ja aina täydessä tällingissä olevat julkkikset joita näkee lehdissä ja televisiossa. Ihmiset alkavat kuvitella alitajuisesti, että kaikkien pitäisi olla yhtä timmissä kunnossa ja aina huoliteltuina. Tosiasiassa edes kuvissa esiintyvät mallit eivät yllä ulkonäkömuottiin sellaisenaan, sillä valaistuksia säädellään ja kuvia käsitellään halutun lopputuloksen saamiseksi.

Muistathan, että kaikissa meissä on jotain kaunista. Mikä on sinun vartalosi paras kohta? Omia hyviä puoliaan voi korostaa muun muassa oikeanlaisella vaatetuksella ja itselle sopivilla väreillä. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja erilainen!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu