Voisin vaan lyödä

Mua ottaa ihan hemmetisti päähän. Koulussakin opettajat on täysin idiootteja eikä tajua just mistään mitään. En jaksa seurata opetusta hetkeekään, keskittymiskyky on täysin nollassa. Ja kyllähän mulla menee koulu ihan päin helvettiä. Nykysin menee hermo ihan pienistäkin jutuista ja viime viikolla päässä taas musteni ja vedin yhtä luokkalaista kunnolla köniin. Tuntuu sille, etten voi mennä enää kouluun. Pitäskö tässä sit vaihtaa koulua vai heivata ittensä hirteen?

Joskus voi tuntua siltä, että koko maailma ottaa päähän. Koulun vaihtaminen ei taitaisi kuitenkaan muuttaa sitä pohjimmaista syytä, mikä aiheuttaa kertomiasi fiiliksiä.

Oletko miettinyt, mistä ärtyneisyytesi voisi juontaa juurensa? Onko elämässäsi tapahtunut jotakin ikävää tai onko jokin kurja tilanne jatkunut jo pitkään? Miten sinulla menee kotona? Mitä toivoisit opettajilta, että he ymmärtäisivät sinua?

Varmasti tiedät, että toisten lyöminen on aina väärin, ja olet jo huomannut, että siitä aiheutuu ongelmia. Paha olo ja hermostuminen kuitenkin ajavat sinua jatkuvasti uusiin tilanteisiin, joissa itsehillintäsi joutuu kovalle koetukselle. Joskus voi olla niinkin, että ajatus ei edes ehdi mukaan, kun huomaa jo vahingoittaneensa toista. Siksi olisikin tärkeää, että voisit päästä purkamaan fiiliksiäsi, niin ettei elämä olisi yhtä ärsyyntymistä ja jälkien korjailua.

Oletko tuntenut oloasi masentuneeksi tai ahdistuneeksi? Ajattele mielessäsi asteikkoa 4–10. Mihin sijoittaisit omat, nykyiset fiiliksesi tällä asteikolla? Ovatko fiilikset muuttuneet paljon esimerkiksi viimeisen kahden viikon aikana? Mikäli arvioit omat fiiliksesi alemmalla arvosanalla kuin kahdeksan ja arvosana pysyy alhaisena yli kaksi viikkoa, on tärkeää jutella tilanteesta jonkun aikuisen kanssa.

Välttämättä itselle ei aina tule mieleenkään, että voisi kärsiä masennuksen tunteista. Masennus ilmenee kuitenkin eri ihmisillä eri tavoin. Joskus masennus saattaa tuntua epämääräisenä ärtymyksenä, keskittymiskyvyttömyytenä ja aggressiivisuutena. Masennukseen tarvitaan aina ulkopuolista apua. Entä jos menisit koulusi kuraattorin tai terveydenhoitajan juttusille ja kertoisit hänelle, miten pikku jututkin saavat sinut raivon partaalle etkä oikein tiedä, mitä sinun pitäisi tehdä. Tai sitten voisit mennä oman paikkakuntasi terveysaseman lääkärin vastaanotolle ja kertoa edellä mainituista asioita.

Olisi tärkeää saada selvitettyä, mikä aiheuttaa sinulle pahaa oloa ja vaikeutta hillitä tunteitasi. Näin voisit löytää elämääsi uutta suuntaa ja saisit purettua sitä ärsytystä joka nyt sisälläsi jäytää ja sekoittaa elämääsi. Pahan olon väistyttyä elämässäsi on tilaa uudelle vireelle. Avun hakeminen ei ole heikkoutta vaan viisas ja rohkea teko!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu