Huoli kaverista

Olen kutosluokalla. Kaverini on alkanut pyöriä oudoissa porukoissa. Se juo viikonloppuisin ja lintsaa välillä koulusta. Se on pyytänyt mua mukaan, mutta en ole mennyt. Pelkään, että menetän ystäväni. Ja mua huolestuttaa, miten sille käy. Mitä mun pitäisi tehdä?

Ei ihme, että sinua huolestuttaa. Kaverisi on liian nuori juomaan ja hänen käyttäytymisensä kuulostaa huolestuttavalta. On hyvä, ettet ole lähtenyt porukkaan mukaan, vaikka pohditkin kaverisi menettämistä. En usko, että kaveriasi auttaisi yhtään se, että olisit mukana juomaporukassa. Arvokkaampaa on se, että voit olla kaverisi tukena muuten kuin juomareissuissa.

Oletko puhunut kaverisi kanssa asiasta? Oletko kertonut hänelle huolestasi? Voisit kertoa huolestasi myös jollekin luotettavalle aikuiselle, esimerkiksi omille vanhemmillesi, opettajalle tai terveydenhoitajalle. Entä voisitko puhua kaverisi vanhempien kanssa? He ovat kaverisi huoltajina vastuussa hänestä ja siksi heidän tulisi tietää asiasta, ettei tilanne pääse kehittymään liian pitkälle.

Muista, että sinun vastuullasi ei kuitenkaan ole se, mitä valintoja kaverisi lopulta tekee. Omiin valintoihisi sitä vastoin voit vaikuttaa.

Voimia sinulle vaikeaan tilanteeseen ja rohkeutta toimia niin kuin koet oikeaksi! Muista pitää huoli itsestäsi!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu