Nuuska ja urheilu

Joukkueellani on treenit kuusi kertaa viikossa ja lisäksi on salitreenejä. Se on välillä aika raskasta. Käytän nuuskaa päivittäin, kuten myös moni muu meidän joukkueessa. Eihän siitä ole yhtä paljon haittaa urheilijalle kuin tupakasta?

Nuuska sisältää nikotiinia, kuten kaikki tupakkatuotteet. Nikotiini heikentää sydänlihaksen toimintaa, jolloin sydän ei jaksa pumpata lihaksiin riittävästi happea. Lisäksi nuuskaajan lihasmassa sekä lihasvoima vähenevät ja refleksit voivat hidastua, joten tapaturmariskit kasvavat. Olethan kuullut, että nuuska voi aiheuttaa suusyöpää ja vaurioita ikeniin? Mitä mieltä valmentajasi on sinun ja joukkuetovereidesi nuuskasta? Onko siitä ollut puhetta? Lopettaminen saattaa olla vaikeaa, koska nikotiiniin syntyy helposti voimakas riippuvuus.

Jos nuuskaaminen on tullut tavaksi joukkuekavereiden kanssa, voi tuntua hankalalta sanoa muille, että itse ei enää käytä nuuskaa. Lopettaminen kuitenkin kannattaa. Apua ja tukea lopettamiseen voit hakea mm. vanhemmiltasi, kouluterveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Voisit myös ottaa puheeksi, haluaisivatko jotkut muut joukkueessa kenties lopettaa? Saisitteko tsemppausta toisiltanne?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu