Minut jätettiin

Oon 14-vuotias tyttö. Mä seurustelin mun ikäisen, tosi huipun jätkän kans neljä kuukautta. Sitten yks päivä se vaan sano, ettei se haluu enää olla mun kans ja lähti pois. Mä menin ihan säpäleiks. Sain lisäks selville, että se oli alkanut heti hengailemaan yhen toisen tytön kans. En tajuu, mikä mussa on vikana? Hävettää ja masentaa. Illalla en saa unta, kun vaan itken ja kelaan, mikä meni pieleen. Mitä mun pitäs tehdä, et jaksaisin jatkaa elämää?

Seurustelun päättyminen ja rakkaasta ihmisestä luopuminen voi tehdä todella kipeää. On luonnollista, että silloin itkettää ja mieli on maassa. Ero herättää aina monenlaisia tunteita ja tunteet on hyvä purkaa ja käydä läpi. Itke silloin, kun sinua itkettää. Kirjoita vaikka päiväkirjaan, miltä sinusta tuntuu.

Onko sinulla ketään ystävää, jolle voisit purkaa sydäntäsi? Entä olisiko sinun mahdollista jutella entisen poikaystäväsi kanssa siitä, miltä sinusta tuntuu ja miksi hän ei halunnut jatkaa yhdessäoloa. Mikäli jutteleminen tuntuu vaikealta, voit kirjoittaa hänelle kirjeen. Ajatustesi ja tunteidesi purkaminen paperille voi vähän helpottaa oloasi, vaikka et edes lähettäisi kirjettä.

Entinen poikaystäväsi toimi tökerösti sinua kohtaan, koska ei keskustellut asiasta kanssasi. Sinusta tuntui varmasti myös hyvin loukkaavalta, että hän löysi heti uuden tytön. Joskus tunteet voivat yllättäen muuttua, eikä ihminen osaa selittää asiaa erotilanteessa niin kuin pitäisi. Se tuntuu kuitenkin pahalta ja epäreilulta.

Jos suru tuntuu ylivoimaiselta, voisitko puhua tunteistasi jollekin aikuiselle? Muistathan, että sinä olet arvokas ja rakastettava ihminen, vaikka tämän pojan kanssa suhde päättyikin. Etsi itsellesi joka päivä yksi syy, miksi olet hyvä tyyppi. Kysy vaikka vanhemmiltasi, mikä sinussa on parasta.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu