Miten teen aloitteen?

Olen ihan lätkässä yhteen meidän rinnakkaisluokalla olevaan tyttöön ja haluisin jotenkin lähestyä häntä. Olen ysillä ja pelkään, etten kohta enää näe häntä, jos menemme eri kouluihin. Olen välillä luonut sinne suuntaan pitkiä silmäyksiä ja luulen, et hän on ne huomannut. Tiedän, et tää tyttö on tosi suosittu, enkä haluis nolata itteeni täysin. Mitä mun kannattais tehdä?

On hienoa, että olet uskaltanut katsoa ihastustasi silmiin ja tällä tavalla osoittanut huomanneesi hänet. Usein ensimmäinen askel onkin se, että osoittaa jollain tavalla huomanneensa toisen kaikkien muiden joukosta.

Voit koulussa välillä hakeutua samoihin tilanteisiin hänen kanssaan ja vaikkapa tervehtiä häntä joskus, kun hän tulee sinua vastaan. Hymykin voi toimia tervehdyksenä. Ehkä voitte sopia kaveriporukalla, että menette juttelemaan hänen ja hänen kavereidensa kanssa jollakin välitunnilla.

Mikäli et halua kertoa ihastuksestasi omille kavereillesi, voit sanoa hänelle muutaman sanasen ohimennen koulussa tai voit myös lähestyä häntä vaikkapa tekstiviestillä tai netin kautta.

Jos saat yhteyden tyttöön, kannattaa jutella ihan tavallisista asioista, kehua vaikka nättejä vaatteita tai kaunista hymyä tai kysellä hänen kuulumisiaan. Välttämättä ei kannata heti vuodattaa koko sydäntään ja kaikkia tunteitaan hänelle, vaan katsella ja kuulostella hieman hänen reaktioitaan ja kiinnostustaan. Tällöin annat hänelle aikaa ja tilaa miettiä, mitä hän ajattelee sinusta ja voisiko hän olla sinuun ihastunut.

Aina on se mahdollisuus, ettei hän ole sinusta kiinnostunut, mutta sen takia ei kannata jättää tekemättä aloitetta tai tutustumatta. Yhtä mahdollista on myös se, että hän kiinnostuu juuri sinusta. Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu