Kysyttyä netistä ja mediasta

Kysymykset on koottu Nuortennetin keskustelufoorumiin ja Lasten ja nuorten puhelimeen tulleista kysymyksistä, joita kysytään usein tai jotka vaativat asiantuntijan vastauksen. Kysymyksistä ei voi tunnistaa ketään, koska ne kuvaavat usean nuoren samasta aiheesta tekemää yhteydenottoa. Vastaukset ovat MLL:n työntekijöiden laatimia.

Väkivaltainen nettivideo jäi pyörimään mieleen

Yks nettikaveri lähetti mulle linkin yhteen ”hauskaan” videoon. Klikkasin sen auki ja katoin videon. Videossa jotkut suunnilleen yläasteikäiset pojat hakkasivat yhtä vähän pienempää poikaa ja naureskelivat sille. Se poika vuosi verta ja meni tosi huonoon kuntoon. Video oli oikeesti tosi ahdistavaa katottavaa ja jäi pyörimään mieleen. Mitä teen?

Lue vastaus tästä

Koukussa peliin

Olen nykyään koko ajan tosi väsynyt. Tiedän, että vika on yhdessä nettipelissä. Sitä on pakko pelata öisinkin, kun amerikkalaiset pelikaverit ovat silloin hereillä. Taidan olla vähän koukussa, kun kesken koulupäivänkin tekisi mieli pelaamaan ja ajatukset pyörii vaan siinä pelissä. Koulunkäynnistä ei tuu yhtään mitään, kun en jaksa keskittyä. Päätä särkee melkein koko ajan, johtuiskohan sekin tosta pelaamisesta. Miten voin saada pelaamista otetta ja vähentää sitä?

Lue vastaus tästä

Inhottavia ehdotteluja netissä

Yks puolituttu poika lähettelee mulle netissä kaikenlaisia kaksmielisiä ehdotuksia. Nyt se haluaa, että lähettäisin itestäni pari semmoista kuvaa, joissa näkyy tissivako. Ajatuskin ällöttää, mutta en tiedä miten sanoisin sen sille. Itelleni on tullut niistä ehdotteluista jotenkin likainen tai syyllinen olo. Miten saan inhottavat ehdottelut loppumaan?

Lue vastaus tästä

Käyttäjätunnus kaverin hallussa

Annoin salasanan yhteen mun sometiliin parhaalle kaverille. Nyt meille tuli pieni välirikko, ja kaverini on mennyt vaihtamaan salasanani ja on postaillut tilille kaikenlaista. Pahinta ehkä on, että kaveri on lähetellyt mun tililtä noloja viestejä tyypille, johon oon ihastunut. Mitä mä teen?

Lue vastaus tästä

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu