Käyttäjätunnus kaverin hallussa

Annoin salasanan yhteen mun sometiliin parhaalle kaverille. Nyt meille tuli pieni välirikko, ja kaverini on mennyt vaihtamaan salasanani ja on postaillut tilille kaikenlaista. Pahinta ehkä on, että kaveri on lähetellyt mun tililtä noloja viestejä tyypille, johon oon ihastunut. Mitä mä teen?

Oli välirikkonne syy sitten mikä tahansa, kaverisi käytös on todella lapsellista ja väärin. Älä missään nimessä kosta samalla mitalla takaisin, sillä kostokierre johtaa yleensä entistä pahempiin loukkauksiin ja syvempiin henkisiin arpiin.

Kerro kaverillesi, että jos hänen tarkoituksenaan oli loukata sinua, hän todella onnistui siinä. Oletko valmis antamaan hänelle anteeksi, jos hän antaa sinulle käyttäjätunnuksesi takaisin ja selittää tilanteen ihastuksesi kohteelle? Teidän pitäisi ehdottomasti selvittää alkuperäinen erimielisyytenne. Jos et uskalla ottaa asiaa puheeksi kasvotusten kaverisi kanssa, ehkä voisit tehdä sen netissä?

Tallenna, ruutukaappaa tai printtaa viestit, jotka kaverisi on lähettänyt sinun nimissäsi ja ota ylös tiedot milloin ja minkä kanavan kautta viestejä on lähetetty. Siten sinulla on olemassa todiste, että viestejä on lähetetty. Jos ette saa asioita selvitettyä kaverisi kanssa, eikä hän suostu antamaan profiilia takaisin sinulle, ota yhteyttä palvelun ylläpitoon. He voivat poistaa profiilisi, kun selität tilanteen. Voit pyytää avuksi vanhempaasi.

Itse asiassa kaverisi on syyllistynyt tietomurtoon, joka on rikos. Ellette pääse sopuun keskenänne tai esimerkiksi vanhempien tai koulun aikuisten avulla, voit halutessasi tehdä ilmoituksen poliisille. Ilmoituksen voi tehdä netissä Poliisin Nettivinkin kautta.

Entä saisitko ihastuksesi kiinni jonkun toisen some-kanavan kautta? Ehkä voisit lähestyä häntäkin netin kautta ja selvittää mahdolliset väärinkäsitykset. Jos oikein positiivisesti ajatellaan, tämähän saattaa olla hyvä tilaisuus kertoa itse ihastumisestasi hänelle.

Muista jatkossa, että omia salasanoja ei kannata kertoa kenellekään, ei edes parhaalle kaverille. Hyvä salasana on sellainen, jota kukaan ei voi edes arvata.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu