Nuortennetin Mediataitoviikko

Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.2020. Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja.

Osallistu meidän kanssa Mediataitoviikkoon!

Nuortennetti on mukana Mediataitoviikossa ja mediakasvatus näkyy viikon ajan niin somessa kuin täällä Nuortennetin sivuillakin. Tälle sivulle on kerätty yhteen miten sinä voit osallistua Nuortennetissä Mediataitoviikkoon.

DIGIFIT-treenit

Puhelin kädessä koko ajan? Pelaaminen vie aikaa koulutöiltä? Onko välillä vaikeaa keskittyä?

Digifit-treenien avulla pääset kokeilemaan erilaisia tapoja vähentää digitaalista kuormitusta ja tykyttävää teknostressiä. Halutessasi voit pitää Digifit-treeneistä päiväkirjaa ja kirjata omia tuntemuksia, ajatuksia ja oivalluksia treenien etenemisestä ylös.

Treeniohjelman löydät sivun alhaalta sekä Nuortennetin Instagramista.

Nuortennetin toimittaja Kata testasi DIGIFIT-treeniohjelmaa ja kirjoitti kokemuksista blogitekstin. Käy lukemassa mitä ajatuksia DIGIFIT Katassa herätti.

Nuorten ryhmächat

Torstaina 13.2. klo 16.00-17.30 keskustellaan Nuortennetin ryhmächatissa digihyvinvoinnista. Keskustelua ohjaa MLL:n mediakasvatuksen suunnittelija Noora. Ryhmächat aukeaa kyseisenä aikana ryhmächatin sivulle.

  • Miten edistää omaa digihyvinvointia ja vähentää digistressiä?
  • Miten saada hyöty ja ilo irti digistä?

Testit

Nuortennetin testeillä testaat miten hyvin nukut ja millainen on digihyvinvointisi. Pääset myös testaamaan tietosi medioiden mainonnasta ja algoritmien toiminnasta. Testit löydät sivun alhaalta.

Aiheeseen liittyvät

Testejä

Tietoa digihyvinvoinnista Nuortennetissä

Apua ja tukea

Osallistu