Kirjoittajatiimin eettiset ohjeet

Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta.

Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta, kun kirjoitan MLL:n esittelytekstiä tai vastaavaa. Kirjoittaessani fiktiivistä tekstiä, minun ei tarvitse miettiä edustavani MLL:oa sinänsä, tiimin vetäjä Liisa auttaa kyllä sitten, jos tekstiä tulee muokata. Luodessaan tätä edustamista ei kannata kovin miettiä. Mieluummin tekee ja kysyy sitten jälkikäteen. :)

  1. Lähetän vain itse kirjoittamiani kirjoituksia.
  2. Tiedän, että kirjoituksia voidaan julkaista ja jakaa MLL:n Nuortennetin lisäksi Nuortennetin some-kanavissa.
  3. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
  4. Voin jakaa vinkkejä, ideoita ja ajatuksia kirjoittamiseen ja Nuortennettiin liittyen Kirjoittaja-tiimin omassa Slack-ryhmässä (kutsu tulee erikseen sähköpostiin).
  5. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennettiin. Mikäli minua kohdellaan epäasiallisesti tai kohtaan jotain muuta häiritsevää, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle. Ota yhteys WhatsApp- tai tekstiviestillä yksityisesti Liisaan 050 468 8069.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin kirjoittaja-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä.
Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita Liisalle viestiä (050 468 8069, tai liisa.kilpiainen@mll.fi), jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen johtaa MLL:n Nuortennetin Kirjoittaja-tiimistä poistamiseen.

Aiheeseen liittyvät