Siirry sisältöön

Moderaattoritiimi

Nuortennetin vapaaehtoiset moderaattorit ovat noin 24–29-vuotiaita nuoria aikuisia, jotka haluavat omalta osaltaan huolehtia Nuortennetin turvallisesta ja positiivisesta ilmapiiristä. Usein moderaattorit joko opiskelevat alalle tai ovat vastavalmistuneita, ja moderointi on heille yksi tapa oppia lisää nuorten elämästä ja ajatuksista. Moderaattorit moderoivat Nuortennetin keskustelupalstaa.

Nuortennetin keskustelupalsta on aktiivinen nuorten keskinäisen keskustelun ja vertaistuen kanava, jolla julkaistaan noin 10 000 viestiä vuodessa. Nuoret keskustelevat Nuortennetin keskustelupalstalla mm. ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Monelle anonyymi keskustelupalsta on ensimmäinen tai ainoa paikka, jossa he voivat puhua avoimesti jostain mieltään askarruttavasta asiasta.

Keskustelupalstalla toimii kaksi vapaaehtoistiimiä: moderaattorit ja verkk@rit. Moderaattorit eivät osallistu itse keskusteluihin. Sen sijaan verkk@reiden tehtävä on nimenomaan vastailla palstan viesteihin ja luoda myönteistä keskusteluilmapiiriä.

Lue lisää verkk@ritoiminnasta

Tutustu Nuortennetin keskustelupalstaan

Moderaattorit lukevat kaikki palstalle tulevat viestit, moderoivat niistä pois sääntöjen vastaiset kohdat ja huolehtivat näin keskustelijoiden yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Moderaattorit myös ilmoittavat huolestuttavista viesteistä eteenpäin työntekijälle ja ohjaavat keskustelijan tarvittaessa auttavien palvelujen piiriin.

Vapaaehtoisten tukena ja ohjaajana toimii MLL:n työntekijä, joka kantaa aina viime kädessä vastuun moderoinnista. Moderointi, kuten kaikki muukin Nuortennetin vapaaehtoistoiminta, toimii täysin verkon välityksellä.

Jos olet kiinnostunut moderoinnista, ota suoraan yhteyttä meihin ja kerro, miksi sopisit tehtävään: nuortennetti@mll.fi. Moderaattoritiimiin mahtuu kerralla vain rajallinen määrä vapaaehtoisia, joten valitettavasti emme voi ottaa kaikkia ilmoittautuneita saman tien vastaan. Uusia vapaaehtoisia kuitenkin voidaan tarvita nopeastikin, joten saatamme olla sinuun myös myöhemmin yhteydessä.

Hae Nuortennetin muihin vapaaehtoistehtäviin 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

[helpful]
Back to top