Nettisivutiimin eettiset ohjeet

Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus.

Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta, kun kirjoitan MLL:n esittelytekstiä tai muuta tietotekstiä. Kirjoittaessani fiktiivistä tekstiä, minun ei tarvitse miettiä edustavani MLL:oa sinänsä. Nuortennetin työntekijät auttavat kyllä, jos tekstiä on tarve muokata.

  1. Lähetän vain itse kirjoittamiani kirjoituksia.
  2. Tiedän, että kirjoituksia voidaan julkaista ja jakaa MLL:n Nuortennetin lisäksi Nuortennetin some-kanavissa.
  3. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
  4. Voin jakaa vinkkejä, ideoita ja ajatuksia kirjoittamiseen ja Nuortennettiin liittyen kirjoittaja-tiimin omassa Slack-ryhmässä (kutsu tulee erikseen sähköpostiin).
  5. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennettiin. Mikäli minua kohdellaan epäasiallisesti tai kohtaan jotain muuta häiritsevää, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin nettisivu-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä.
Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita Nooralle viestiä (050 439 3933 tai noora.jarvi(at)mll.fi), jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa MLL:n Nuortennetin nettisivu-tiimistä poistamiseen.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu