Nettisivutiimin eettiset ohjeet

Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus.

Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta, kun kirjoitan MLL:n esittelytekstiä tai muuta tietotekstiä. Kirjoittaessani fiktiivistä tekstiä, minun ei tarvitse miettiä edustavani MLL:oa sinänsä. Nuortennetin työntekijät auttavat kyllä, jos tekstiä on tarve muokata.

  1. Lähetän vain itse kirjoittamiani kirjoituksia.
  2. Tiedän, että kirjoituksia voidaan julkaista ja jakaa MLL:n Nuortennetin lisäksi Nuortennetin some-kanavissa.
  3. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
  4. Voin jakaa vinkkejä, ideoita ja ajatuksia kirjoittamiseen ja Nuortennettiin liittyen kirjoittaja-tiimin omassa Slack-ryhmässä (kutsu tulee erikseen sähköpostiin).
  5. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennettiin. Mikäli minua kohdellaan epäasiallisesti tai kohtaan jotain muuta häiritsevää, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin nettisivu-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä. Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita viestiä nuortennetti@mll.fi, jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa MLL:n Nuortennetin nettisivu-tiimistä poistamiseen.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu