Snapchat-tiimin eettiset ohjeet

 1. Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus.
  MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta.
 2. Snapchat toimii ensisijaisesti Nuortennetin markkinointikanavana sekä arkiasioiden jakamiskanavana.
 3. Snäpit julkaistaan aina kaikille, yksityisviestejä ei pääsääntöisesti lähetetä. Saan lukea muilta tulleet yksityisviestit ja vastata niihin esimerkiksi kiittäen viestistä tai kommentista, mutta en käy pidempää keskustelua yksityisesti. Snapeissa voin muistuttaa, että emme käy yksityiskeskusteluja. Jos joku ilmoittaa haluavansa osallistua Nuortennetin tekemiseen, laitan Liisalle viestin.
 4. Olen snäpeissani positiivinen ja muita kunnioittava. Saan olla hauska.
 5. En kerro Nuortennetin snäpissä koko nimeäni, asuinpaikkaani tai sijaintiani. En markkinoi omia sometunnuksiani muille Nuortennetin snäpin kautta.
 6. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, sekä tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
 7. Voin jakaa vinkkejä, ideoita ja ajatuksia snappiin ja Nuortennettiin liittyen Snaptiimin omassa Slack-ryhmässä (kutsu tulee erikseen sähköpostiin).
 8. Nuortennetin Snapchat-tili nukkuu klo 21-07, tällöin en avaa Nuortennetin Snäppiä.
 9. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennetin snäppiin. Mikäli joku haluaa tukeani muulloin tai minua kohdellaan epäasiallisesti, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle. Ota yhteys WhatsApp- tai tekstiviestillä Riikkaan 050 453 1523.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin Snap-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä. Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita Riikalle viestiä (050 453 1523 tai riikka.kaukinen(at)mll.fi), jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen johtaa MLL:n Snapchat-tiimistä poistamiseen.

Aiheeseen liittyvät