Sometiimin eettiset ohjeet

  1. Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta.
  2. Instagram toimii ensisijaisesti Nuortennetin markkinointikanavana, kuvien sekä arkiasioiden jakamiskanavana. Saan näkyä itsenäni Nuortennetin Instagramissa.
  3. Julkaisen itse ottamiani tai tekemiäni kuvia. Vakuutan, että kuvissa esiintyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen julkisella Nuortennetin Instagram-sivulla. Lisäksi alle 18-vuotiailta kuvissa esiintyviltä on myös huoltajan lupa. Jos henkilöä ei voi tunnistaa hän voi olla kuvassa tai videolla.
  4. Olen päivityksissäni positiivinen ja muita kunnioittava. Saan olla hauska.
  5. Instagramissa julkaistaan aina kaikille, yksityisviestejä ei lähetetä. Muilta tulleet yksityisviestit saa lukea ja niihin saa vastata lyhyesti, mutta jos yhteydenottaja tarvitsee esimerkiksi tukea, häntä ohjataan eteenpäin esimerkiksi MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen palveluihin.
  6. En kerro Nuortennetin Instagramissa koko nimeäni, asuinpaikkaani tai sijaintia. En markkinoi omia some-tunnuksiani muille Nuortennetin Instagramin kautta.
  7. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
  8. Vinkkejä, ideoita ja ajatuksia Instagramiin ja Nuortennettiin liittyen voi jakaa Insta-tiimin omassa Slack-ryhmässä (kutsu tulee erikseen sähköpostiin).
  9. Nuortennetin Instagram-tili nukkuu klo 21-07, tällöin en avaa Nuortennetin Instagramia.
  10. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennetin Instagramiin. Mikäli joku haluaa tukeani muulloin tai minua kohdellaan epäasiallisesti, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin some-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä. Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita viestiä nuortennetti@mll.fi, jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa MLL:n some-tiimistä poistamiseen.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu