TikTok-tiimin eettiset ohjeet

  1. Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. MLL:n arvot ovat: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta.
  2. Julkaisen vain itse kuvaamiani videoita ja kuvia. Varmistan, että videolla tai kuvassa esiintyviltä on pyydetty lupa videon tai kuvan kuvaamisen ja julkaisemiseen, ja että alle 18-vuotiaan vanhemmilta on pyydetty lupa kuvaamiseen ja julkaisemiseen. Jos henkilöä ei voi tunnistaa, hän voi näkyä videolla tai kuvassa.
  3. TikTok toimii ensisijaisesti Nuortennetin markkinointikanavana sekä rentojen ja hauskojen videoiden jakamiseen.
  4. En kerro Nuortennetin TikTokissa koko nimeäni, asuinpaikkaani tai sijaintiani. En myöskään markkinoi omia sometunnuksiani.
  5. Sisältö TikTokissa ei ole suoraan kopioitua muilta käyttäjiltä. Videot kunnioittavat kaikkia eivätkä loukkaa ketään. Saa olla luova ja hauska!
  6. Algoritmien takia videoita tuotetaan säännöllisesti. Sovitaan ajoista ja jaetaan ideoita, ajatuksia ja vinkkejä TikTok-tiimin yhteisessä Slack-ryhmässä.
  7. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta sekä tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin toimittajana.
  8. Nuortennetin Tiktok-tili nukkuu klo 21-07, tällöin en avaa Nuortennetin TikTokkia.
  9. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. Nuortennetin toimittajana roolini rajoittuu Nuortennetin TikTokkiin. Mikäli joku haluaa tukeani muulloin tai minua kohdellaan epäasiallisesti, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle.

Jokaiselle MLL:n Nuortennetin TikTok-tiimin toimittajalle lähetetään nämä ohjeet yksityisviestillä. Niiden kuittaaminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita Riikalle viestiä (050 453 1523 tai riikka.kaukinen(a)mll.fi), jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa MLL:n TikTok-tiimistä poistamiseen.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea