Verkkaritiimin eettiset ohjeet

Kun toimin verkkotukioppilaana eli verkk@rina ja esimerkiksi vastaan Nuortennetin keskustelupalstalla muiden nuorten kysymyksiin ja huolenaiheisiin tai juttelen ryhmächatissä muiden nuorten kanssa, otan seuraavat asiat huomiin:

 1. Tiedostan edustavani Mannerheimin Lastensuojeluliittoa Nuortennetin vapaaehtoisena. MLL:n arvot ovat lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. MLL:n periaatteet ovat avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toteutan toimissani näitä arvoja ja välitän hyvää kuvaa MLL:sta.
 2. Tehtäväni on herätellä keskustelua ja toimia toisten nuorten vertaistukijana.
 3. Olen vastauksissani positiivinen ja muita kunnioittava.
 4. Minulla ei ole velvollisuutta tai oikeutta ratkaista nuorten ongelmia, vaan kannustan heitä löytämään itse ratkaisuja ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä ammattiauttajiin tai muihin tahoihin, kuten MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin.
 5. Osoitan keskustelijoille ja kirjoittajille hyväksymistä, välittämistä ja kiinnostusta heidän kysymyksiinsä. Kunnioitan jokaista ihmisenä, ja otan huomioon muiden ihmisten oikeuden ajatella eri tavalla kuin minä.
 6. En kerro Nuortennetin kanavissa koko nimeäni, asuinpaikkaani tai sijaintiani. En markkinoi omia some-tunnuksiani muille Nuortennetin kanavien kautta.
 7. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta sekä tukea ja ohjausta toimiessani MLL:n verkkotukioppilaana.
 8. Vinkkejä, ideoita ja ajatuksia verkkarina toimimiseen liittyen voi jakaa verkkaritiimin omassa Slack-ryhmässä (saat kutsun ryhmään liittyessäsi tiimiin).
 9. Nuortennetin kanavat nukkuvat klo 21-07, tällöin en avaa Nuortennettiä tai tee verkkarin vapaaehtoistöitä.
 10. Minulla on oikeus olla suostumatta epäasialliseen kohteluun. MLL:n työntekijä tai tehtävään koulutettu vapaaehtoinen poistaa häiriköt ryhmäkeskustelusta ja moderoi keskustelupalstalle tulevat viestit.
 11. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista MLL:n työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla. En vastaa liian hankaliksi kokemiini keskustelupalstan viesteihin. Nuortennetin verkkarina roolini rajoittuu Nuortennetin keskustelupalstalla vastaamiseen ja mahdolliseen ryhmächatteihin osallistumiseen. Mikäli joku haluaa tukeani muulloin tai minua kohdellaan epäasiallisesti, ilmoitan asiasta MLL:n työntekijälle.

 

Verkkaritiimin ikäraja on 18 vuotta. Jokainen MLL:n Nuortennetin verkkariksi haluava nuori saa luettavakseen ja hyväksyttäväkseen nämä ohjeet. Niiden hyväksyminen tarkoittaa ohjeisiin ja toimintatapoihin sitoutumista. Laita viestiä Evelle (050 4733499 tai eve-linda.lassila(at)mll.fi), jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa näihin ohjeisiin. Kehitämme niitä mielellämme!

Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa MLL:n verkkaritiimistä poistamiseen.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu