Kysyttyä seksuaalisuudesta

Kysymykset on koottu Nuortennetin keskustelufoorumille ja Lasten ja nuorten puhelimeen tulleista kysymyksistä, joita kysytään usein tai jotka vaativat asiantuntijan vastauksen. Kysymyksistä ei voi tunnistaa ketään, koska ne kuvaavat usean nuoren samasta aiheesta tekemää yhteydenottoa. Vastaukset ovat MLL:n työntekijän laatimia.

Ainoa kokematon

En ole vielä koskaan seurustellut, vaikka olen 15-vuotias tyttö. Mua ahdistaa, kun musta tuntuu, että olen ainut tämän ikäinen, jolla ei ole mitään kokemuksia. Tuntuu vaan siltä, että olen auttamattomasti jäljessä. Muiden puheista saa sellaisen käsityksen, että ne on kokenu vaikka mitä tai ainakin olisivat valmiita jo ties mihin. Se on tosi ahdistavaa, etenkin kun musta tuntuu, etten ole ollu valmis kunnon seurustelusuhteisiin, saatikka mihinkään seksijuttuihin. Olenko mä jotenkin outo? Mitä mun pitäisi tehdä?

Lue vastaus tästä

Hetero, homo vai bi

Mä oon 14-vuotias poika ja olen huomannut, että oon ihastunut yhteen kaveriini, joka on kans poika. Aiemmin olen ollut ihastunut tyttöihin ja olen nyt ihan sekaisin. En tiedä miten mun pitäis tähän kaikkeen suhtautua. Olenko mä homo? Vai kenties bi? Miten saan sen selville?

Lue vastaus tästä

Oonko liian nuori seksiin

Mun ongelma on se, et en tiedä, miten mun pitäis toimia mun poikaystävän kans. Olen 13-vuotias ja mun poikaystävä on mua pari vuotta vanhempi. Oon melko kehittyny ja ollaan harrastettu seksiäkin poikaystävän toiveesta. Välillä tuntuu, et se haluu olla mun kanssa vaan siks. Tää on vähän noloo, mut oon myös alkanu miettii, et oonkohan oikeesti valmis tälläseen.

Lue vastaus tästä

Äidin uusi miesystävä ahdistelee

Olen 13-vuotias tyttö. Mun äiti alkoi seurustelemaan noin vuos sitte uuden miehen kanssa. Nyt se mies on alkanu käyttäytymää ihan oudosti. Se on alkanut hivelemään mua muka ohimennen ja kerran se pakotti mut katsomaan pornoa sen kanssa ja hyväili itteensä samalla. Se oli tosi ällöttävää. Sitten se sanoi, että ei näistä tarvitse puhua kenellekään. Mulla on ollut tosi outo ja ahdistava olo ja pelkään, että se alkaa taas ehdottelemaan jotain. Mitä mun pitäisi tehdä?

Lue vastaus tästä

Tuntematon ahdistelija

Olin pari viikkoo sitten kaupungilla kavereiden kaa ja jäin oottaa niitä yhen kaupan ulkopuolelle. Mun luo tuli sellanen mies, joka alkoi kehuu mun ulkonäköö. Aluks osittain tykkäsinki sen jutuista, mut sit se alko kourii mua kaikkialta. Se tuntu ihan kauheelta, mut en oikeen tienny mitä mun pitäis tehä. Onneks mun kaverit tuli, ja se mies lähti heti menemään. Tää juttu on jääny painaa mua ihan kauheesti ja pelästyn aina, jos joku tulee mun lähelle. Mitä teen?

Lue vastaus tästä

Lapsena tapahtunut ahdistelu painaa

Perheemme tuttava kosketteli minua, kun olin pieni. Sitä jatkui ainakin vuoden verran. Nyt vanhempana minusta tuntuu, että olen pelkkä kuori ja että en ansaitse tulla rakastetuksi. Kavahdan jokaista kosketusta. Minulla on ihana poikaystävä, joka tietää tapahtuneesta. Hän on ainoa kenelle olen siitä koskaan kertonut. En kuitenkaan tiedä, kuinka kauan hän jaksaa minua. Hän on kehottanut minua hakemaan itselleni apua, mutta en usko, että se auttaisi.

Lue vastaus tästä

Miksi ihmiset harrastavat itsetyydytystä?

Lue vastaus tästä

Onko itsetyydytys vaarallista? Voinko tulla raskaaksi?

Lue vastaus tästä

Olenko homo, jos masturboin kaverini kanssa?

Lue vastaus tästä

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu