Ainoa kokematon

En ole vielä koskaan seurustellut, vaikka olen 15-vuotias tyttö. Mua ahdistaa, kun musta tuntuu, että olen ainut tämän ikäinen, jolla ei ole mitään kokemuksia. Tuntuu vaan siltä, että olen auttamattomasti jäljessä. Muiden puheista saa sellaisen käsityksen, että ne on kokenu vaikka mitä tai ainakin olisivat valmiita jo ties mihin. Se on tosi ahdistavaa, etenkin kun musta tuntuu, etten ole ollu valmis kunnon seurustelusuhteisiin, saatikka mihinkään seksijuttuihin. Olenko mä jotenkin outo? Mitä mun pitäisi tehdä? 

Et missään tapauksessa ole outo tai mitenkään ikäryhmästäsi poikkeava! On totta, että monet sinun iässäsi puhuvat ronskisti ja rehentelevät. Välttämättä se ei kerro siitä, mihin ikätoverisi oikeasti olisivat valmiita. Monilla on harhakuva siitä, että toiset ovat paljon kokeneempia kuin mitä itse on.

Joskus myös kehuskellaan sellaisilla tekemisillä, jotka eivät täysin pidä paikkaansa. Usein tällaisella käyttäytymisellä vain yritetään peittää omaa epävarmuutta.

Toisaalta monet myös luulevat, että heidän pitäisi olla valmiita seurusteluun tai seksiin, vaikka niiden aika olisi vielä pitkällä edessä päin. Voi myös olla, että kaikki eivät ole osanneet kuunnella omia tuntemuksiaan ja ovat lähteneet mukaan seksijuttuihin aiemmin kuin olisivat olleet valmiita.

On todella tärkeää, että kuuntelee tarkasti itseään ja etenee sen mukaan. Jokainen kehittyy omaan tahtiinsa, eikä omaa kehitystään pysty itse nopeuttamaan tai hidastamaan. Voit lukea sivustoltamme löytyvän tekstin seksuaalisuuden portaista ja miettiä, missä portaalla olet itse menossa.

Sinulla ei ole vielä mitään kiirettä seurustelemaan tai kokemaan seksiin liittyviä asioita. Voit luottaa siihen, että seurustelu tuntuu ajankohtaiselta sitten, kun oikea ihminen osuu kohdalle ja olet siihen valmis. Silloinkaan ei tarvitse heti hypätä montaa porrasta kerralla, vaan voi kaikessa rauhassa nauttia yhdessäolosta ja läheisyydestä ja vähitellen harjoitella, mille pussaaminen tai toisen koskettaminen tuntuu.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu