Hetero, homo vai bi

Mä oon 14-vuotias poika ja olen huomannut, että oon ihastunut yhteen kaveriini, joka on kans poika. Aiemmin olen ollut ihastunut tyttöihin ja olen nyt ihan sekaisin. En tiedä miten mun pitäis tähän kaikkeen suhtautua. Olenko mä homo? Vai kenties bi? Miten saan sen selville?

Ihastumisen tunteen kokeminen on hieno juttu! On silti luonnollista, että koet ihastuminen samaa sukupuolta kohtaan hämmentäväksi ja ehkä pelottavaksikin asiaksi, koska yhteiskunnassamme on valitettavasti ennakkoluuloja homoseksuaalisuutta kohtaan.

Et ole ainoa, joka pohtii ihastuksen tunteita omaa sukupuolta kohtaan. Seksuaalisen mielenkiinnon kohteet voivat vaihdella, ja se on ihan normaalia erityisesti murrosiässä. Nuoruusikään kuuluu oman minuuden ja seksuaalisuuden pohtiminen: Kuka minä olen? Millaiseksi koen itseni? Kehen ihastun?

Voi olla, että olet jonkin aikaa ihastunut samaa sukupuolta olevaan kaveriisi ja vuoden päästä et enää muista koko asiaa. Tai sitten voi olla, että sinussa alkaa vahvistua ajatus siitä, että haluaisit jakaa elämääsi nimenomaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Tai sitten sinulle ei ole väliä, mitä sukupuolta ihastuksesi kohde edustaa. Murrosiässä ei vielä tarvitse lokeroida itseään homoksi, heteroksi tai biksi. Ihmisen seksuaalinen suuntautuminen voi vaihdella myöhemminkin elämän aikana.

Tärkeintä on, että olet sinut itsesi kanssa, oli seksuaalinen suuntautumisesi sitten mikä tahansa. Jos haluat, lue vielä Nuortennetin tietosivu seksuaalisesta suuntautumisesta.

Tsemppiä ja levollista mieltä sinulle!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu