Oonko liian nuori seksiin

Mun ongelma on se, et en tiedä, miten mun pitäis toimia mun poikaystävän kans. Olen 13-vuotias ja mun poikaystävä on mua pari vuotta vanhempi. Oon melko kehittyny ja ollaan harrastettu seksiäkin poikaystävän toiveesta. Välillä tuntuu, et se haluu olla mun kanssa vaan siks. Tää on vähän noloo, mut oon myös alkanu miettii, et oonkohan oikeesti valmis tälläseen.

Moni voi valitettavasti saada ympäriltään sellaisen kuvan, että jo hyvin nuorena pitäisi olla valmis seksiin. Se ei kuitenkaan ole totta. 13-vuotias on vielä hyvin nuori harrastamaan seksiä, vaikka keho olisikin jo kehittynyt. Seksi ei automaattisesti liity seurusteluun, vaikka seurustelukumppani olisi paljon vanhempikin kuin sinä.

On todella tärkeää, että olet alkanut pohtia omaa valmiuttasi ja kuunnella omia tuntemuksiasi tarkemmin. Se ei missään tapauksessa ole noloa. Anna itsellesi aikaa kehittyä rauhassa. Rauhoita tahtia ja mieti, mitä oikeasti seurustelulta ja elämältä haluat.

Olisi tärkeää, että teillä olisi mahdollisuus tutustua toisiinne ja opetella tuntemaan toistenne ajatuksia ja mielipiteitä. Seurustelussa ei ole tärkeintä seksi, vaan toisesta välittäminen, tunteet ja yhdessäolo.

Ennen seksiin ryhtymistä on tärkeää, että on ehtinyt kaikessa rauhassa tutustua toiseen, nauttia hellyydestä ja yhdessäolosta, ja vasta paljon myöhemmin on seksin aika. Itseään on tärkeää kuunnella ja kunnioittaa.

Sinun kannattaa keskustella poikaystäväsi kanssa asiasta ja näyttää vaikka tämä kirje hänelle. Poikaystäväsikin tulisi arvostaa sinua niin paljon, että hän kunnioittaisi ajatuksiasi. Sinä voit rauhassa hiljentää tahtia ja muistaa, että mihinkään ei ole kiire. Sinä olet arvokas ja sinulla on oikeus asettaa rajat, kävi miten tahansa.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu