Hoppa till innehållet
Nuorten tekemät jutut

Aktiviteter för sommaren

Lär dig något nytt  
Sätt ett mål för sommaren att lära dig någon ny färdighet. Kanske något som du har varit intresserad av en tid men inte ännu tagit itu med (eller försöket har slutat snabbt efter ett misslyckande) Lär dig till exempel att baka en kladdkaka, jonglera, stå på händer eller att göra ett instrument av en potatis.

jongleeraus

Modifiera ett klädesplagg! 
Om du äger kläder du inte använt på en tid kunde det kanske vara dags att försöka modifiera dem för att göra dem mer lockande att använda. Internet är fullt av tips på hur man kan gå till väga. Med klorit, vatten och gummiband kan man till exempel göra fina mönster i kläder. Men kom ihåg att vara försiktig med kloriten!

Tälta! 
På sommaren är det ett utmärkt tillfälle att gå till skogen och tälta eller bara sätta upp tältet på den egna bakgården. Ta med dig en liten matsäck och något roligt att göra. Kom ihåg att kolla vädret och packa med varma kläder så du inte fryser under natten.

Smaka på glassnyheterna! 
Glass hör till sommaren och på sommaren fylls butikerna med många glassnyheter! Om du är en av dem som alltid äter samma glass kanske det kunde vara dags att pröva något nytt. Vem vet, kanske den blir din nya favorit!

Gör en lätt somrig smoothie! 
Ett delikat och kanske lite hälsosammare sätt att njuta av sommaren är att dricka en smoothie. En smoothie kan göras av bär, frukter och joghurt enligt egen smak. Här är ett exempel på hur du gör en smoothie:

Gå och simma! 
Har du kastat vinterpälsen redan? Nu har du ett perfekt tillfälle för att göra det! Eller om du redan gjort det, hur skulle det låta med ett morgondopp? Det är ett perfekt sätt att börja en dag!

Picnic! 
Picnic är ett perfekt sätt att spendera en sommardag. Du kan ta med en kompis och gå till parken och njuta av naturen, maten och gott sällskap! Baka med något eller om du inte orkar det så gå via butiken för att köpa med till exempel jordgubbar eller något annat gott!

Plocka blommor och gör en blomkrans! 
På sommaren är naturen full av fina blommor. Plocka några, sitt någonstans och gör en blomkrans. Du kan också bara plocka en bukett och sätta den i en vas hemma. Om du inte vet hur man gör en blomkrans kan du kolla videon nedan på hur man gör:

Gör en somrig playlist! 
På sommaren är det trevligt att lyssna på uppfriskande sommarlåtar. Gå till en musikstreamingtjänst och gör en egen playlist. Fundera på sånger du gillar och sätt dem i din lista.

Skogsvandring! 
På sommaren kan man göra fast vad i skogen. Ta med dig till exempel en fågelbok eller en växtbok och studera naturen med hjälp av dem. Dessa typer av böcker kan man även låna från bibliotek om du inte själv äger sådana. Man kan förstås också gå till skogen bara för att lyssna på naturens ljud och njuta!

Gör en summer bucket list! 
Vad skulle du vilja göra under sommaren? Vad vill du åstadkomma? Vad vill du lära dig? Vad vill du pröva på? Gör en lista på dessa saker och sätt ett krux för vad du verkställt. Du kan till exempel sätta alla dessa ovannämnda aktiviteter på din lista!

Läs också

Hjälp och stöd

Delta

Back to top