Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Tekemistä kesäksi!

Opettele jotain uutta!  
Otappa kesän tavoitteeksi opetella jokin taito tai temppu. Sellainen, joka sinua on kiinnostanut pitkään, mutta et ole viitsinyt yrittää (tai yritys on jäänyt yhteen epäonnistuneeseen kokeiluun). Opettele vaikka leipomaan mutakakku, jongleeraamaan, seisomaan käsillä taikka tekemään perunasta soitin.

jongleeraus

Tuunaa vaate! 
Jos vaatekaapista löytyy vaatteita, jota ei ole tullut käytettyä pitkään aikaan niin nyt olisi erittäin hyvä hetki hieman tuunata vaatteita mieluisammaksi! Netti on pullollaan erilaisia tapoja muokata vaatteita itse. Esimerkiksi kloriitin, veden ja kuminauhojen avulla voi tehdä vaatteisiin hienoja kuvioita, kloriitin kanssa on vain oltava varovainen!

Telttailu! 
Kesällä on mukava mennä telttaretkelle metsään taikka ihan vain omalle pihalle. Ota retkelle mukaan hieman evästä ja jotain mukavaa tekemistä! Kannattaa ottaa tosin huomioon yön lämpötila ja ottaa tarpeeksi vaatetta mukaan, ettei yöllä palele.

Maista uutuusjäätelöä! 
Jäätelö kuuluu kesään ja kesällä kaupat täyttyy uutuusjäätelöistä! Jos yleensä ostat aina sitä samaa hyväksi todettua jäätelöä, kokele tänä kesänä jotain uutta. Jospa siitä tulisikin uusi lempparisi.

Tee helppo kesäinen smoothie! 
Herkullinen ja hieman terveellisempi tapa nautiskella kesästä on valmistaa smoothie! Hyvän smoothien tekee helposti itselle mieluisista marjoista, hedelmistä ja jogurtista. Tässä esimerkki video smoothien tekemisestä:

 

Mene uimaan! 
Oletko jo heittänyt talviturkin pois? No, nyt on täydellinen aika tehdä se! Tai jos olet tehnyt jo sen, miten olisi aamu-uinti? Täydellinen tapa aloittaa päivä!

Piknik! 
Piknik on täydellinen tapa viettää kesäpäivää! Voit ottaa myös kaverit mukaan ja mennä puistoon nauttimaan luonnosta ja syömään eväitä mukavassa seurassa! Leivo vaikka jotain tai jos et jaksa leipoa, voit käydä myös kaupassa hakemassa vaikka mansikoita tai jotain muuta hyvää!

Kerää kukkia ja tee kukkaseppele! 
Kesällä maa on täynnä kauniita luonnonkukkia, joten kerää niitä kimppuun, istahda jonnekkin ja tee kukkaseppele. Voit viedä kimpun myös sisälle maljakkoon piristämään. Jos et osaa tehdä seppelettä, voit katsoa alla olevan tutoriaalin:

 

Tee kesäsoittolista! 
Kesällä on kiva kuunnella teemaan sopivia piristäviä biisejä. Mene siis musiikin suoratoistopalvelulle ja luo itsellesi kesäsoittolista. Mieti mitä kivoja ja kesäisiä biisejä on ja lisää ne listaasi.

Metsälenkki! 
Kesällä metsässä voi nähdä vaikka mitä ihmeellistä. Ota mukaasi esimerkiksi lintukirja tai kasvikirja ja lähde tutkimaan luonnon ihmeellisyyksiä. Kirjastoistakin voi lainata näitä kirjoja, jos et omista sellaista. Metsään voi tietenkin mennä vain kuuntelemaan ja ihmettelemään luontoa ilman mitään kirjaakin!

Tee summer bucket list! 
Mitä haluat tehdä kesällä? Mitä saavuttaa? Mitä oppia? Mitä kokeilla? Tee niistä lista ja rastita aina se minkä olet toteuttanut. Voit laittaa sinne esimerkiksi kaikki nämä yllä olevat jutut, mitä olemme ehdottaneet!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top