Hoppa till innehållet

Regler för diskussionsforumet

En anställd på MLL läser alla meddelanden och avgör om de är lämpliga att publicera. Därför kan det ta en stund innan ditt meddelande syns. 

Vi publicerar inga meddelanden som innehåller sådant som är mot reglerna. 

Syftet med diskussionsforumet är att du som är ung kan få stöd av  jämnåriga. Vi publicerar inte meddelanden där den unga är i stort behov av vuxet stöd. 

I allvarliga fall hoppas vi att du vänder dig till en vuxen i din närhet. I skolorna finns det personer som kan kan hjälpa dig som till exempel skolhälsovårdaren, kuratorn eller skolpsykologen. 

Du kan också skriva ett anonymt nätbrev på adressen https://skriv.mll.fi . Du får alltid svar inom några dagar och kan fortsätta brevväxlingen så länge du vill. Du kan också ringa Barn- och ungdomstelefonen på 0800 96 116, måndag  torsdag. 

  

Regler: 

Bete dig väl också på nätet.! 

Undvik att använda fula uttryck, för mycket svordomar eller liknande. 

Att håna eller hota andra är förbjudet liksom alla former av våld, rasism och mobbning. 

Att uttrycka sina åsikter är tillåtet, men att värdera människor eller såra någon annan i forumet är inte det. Vi publicerar heller ingenting som är elakt eller sådant som tydligt har som avsikt att provocera andra användare. 

Vi publicerar inte: 

  • Meddelanden som kräver vuxet stöd, som ämnen som berör självskadebeteende eller ätstörningar. 
  • Meddelanden där man ställer frågor om längd och vikt, som exempel “Jag väger XX och är YY lång. Är det ok?” En annan person kan inte baserat på siffror avgöra vad som är ok eller inte. Läs mer om vikt på sidan “Lagom stor” som hittas längst ner på denna sida. 
  • Pornografiskt material. Med detta menas berättelser där man beskriver sitt eget eller någon annans sexliv detaljerat. 
  • Skriverier som innehåller personuppgifter som namn, födelsedagar, personbeteckning eller kontaktuppgifter som hemadress, e-post, telefonnummer, konton på sociala medier eller andra uppgifter som går att koppla till en person. 
  • Sådant som uppmanar till användning av droger eller rusmedel. 
  • Bilder eller reklam. 
  • Nya diskussionstrådar på finska, men alla får svara på diskussioner i de svenska diskussionstrådarna enligt bästa förmåga! 

Läs mer

Har du redan läst dessa?

Back to top