Siirry sisältöön

Nuortennetin keskustelupalstan ohjeet

Nuortennetin keskustelupalsta on avoin ja anonyymi vertaistuen kanava.

Tänne lähetettävät viestit lukee koulutettu Nuortennetin vapaaehtoinen moderaattori tai MLL:n työntekijä. Viestejä moderoidaan tarvittaessa.

Päätös viestin julkaisemisesta tehdään aina viestien lukemisen jälkeen. Moderoinnin vuoksi viestien julkaisussa voi kestää hieman kauemmin. Viestejä moderoidaan joka päivä.

Keskustelupalstan lähtökohtana on ikätovereiden vertaistuki ja turvallisemman tilan periaatteet. MLL:n kouluttamat nuoret verkkovapaaehtoiset eli verkkarit vastailevat osaan kirjoituksista ja pitävät huolta palstojen hyvästä tunnelmasta.

Lue lisää turvallisemman tilan periaatteista. 

Jos sinulla on ongelmia viestin lähettämisessä (esim. ei hyväksy otsikkoa), kannattaa päivittää sivu tai kokeilla toista selainta. Jos otsikkosi on sääntöjen vastainen, se muokataan moderaattorien toimesta.

Vakavissa asioissa toivomme, että käännyt luotettavan aikuisen puoleen. Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori tai koulupsykologi, jotka osaavat auttaa.

Voit myös kirjoittaa kirjeen Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun, josta saat viikon sisällä henkilökohtaisen vastauksen (linkki sivun alareunassa). Lasten ja nuorten puhelin päivystää myös joka päivä suomeksi numerossa 116 111  ja maanantaista torstaihin ruotsiksi numerossa 0800 96 116.

Kirjoitustasi voidaan käyttää nimettömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutus- ja esitysmateriaaleissa, julkaisuissa sekä tutkimusaineistona.

Emme julkaise viestejä, jotka sisältävät sääntöjen vastaisia aiheita.

Noudata hyviä käytöstapoja myös netissä!

Vältä hyvän maun vastaisia ilmaisuja, liiallista kiroilua ja muuta vastaavaa.

Haukkuminen, uhkailu, väkivalta, rasismi, kiusaaminen ja kaikenlainen pilkkaaminen on kiellettyä.

Mielipiteiden esittäminen ja asioiden arvostelu on sallittua, henkilöiden arvostelu ja toisen kirjoittajan loukkaaminen puolestaan ei.

Emme julkaise selkeätä pilailua tai muiden käyttäjien provosointia sisältäviä viestejä.

Julkaisemme viestejä suomeksi. Diskutera på svenska palstalle julkaistaan viestejä ruotsiksi.

Tarkista ennen viestin lähettämistä, että olet kirjoittamassa viestiä aiheeseesi sopivalle keskustelualueelle. Siirrämme viestit oikealle alueelle tarvittaessa.

Et saa erillistä ilmoitusta viestin julkaisemisesta.

Emme julkaise:

  •  Viestejä, joissa kerrotaan aikuisen apua vaativista vakavista tilanteista muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueella.
  • Aikuisen tukea vaativia viestejä, kuten itsetuhoisuuteen tai syömishäiriöihin liittyviä viestejä muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalla.
  • Viestejä, joissa kysytään  pituuteen ja ikään ja painoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi ”Painan XX, ja olen YY pitkä/13-vuotias. Tai painan xx ja olen syntynyt 011. Lue lisää painosta sivun alareunan linkistä ”Sopivan kokoinen”.
  • Pornografista materiaalia. Tällä tarkoitetaan muun muassa kirjoituksia, joissa kuvaillaan omaa tai muiden seksielämää yksityiskohtaisesti.
  • Kirjoituksia, joissa on henkilötietoja kuten nimiä, syntymäaikoja, sosiaaliturvatunnuksia tai yhteystietoja kuten katu- tai sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja, sometunnuksia tai muuta oikeisiin henkilöihin yhdistettävissä olevaa sisältöä. Emme siis julkaise mitään sellaista, josta viestin kirjoittajan tai jonkun muun henkilön voi tunnistaa.
  • Kumppaninhaku ilmoituksia tai paikkakuntatietoja.
  • Päihteisiin tai huumausaineiden käyttöön kannustavia tai niitä ihannoivia tekstejä.
  • Kuvia tai mainoksia.

Aiheeseen liittyvät

Back to top