Siirry sisältöön

Nuortennetin keskustelupalstan ohjeet

MLL:n aikuinen työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen lukee kaikki kirjoitukset ja päättää niiden julkaisemisesta. Huomaathan että viestien julkaisussa voi mennä jonkin aikaa.

Emme julkaise viestejä, jotka sisältävät sääntöjen vastaisia aiheita.

Keskustelupalstan lähtökohtana on ikätovereiden vertaistuki. Emme julkaise viestejä, joissa kerrotaan aikuisen apua vaativista vakavista tilanteista muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueella.

Vakavissa asioissa toivomme, että käännyt luotettavan aikuisen puoleen. Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori tai koulupsykologi, jotka osaavat auttaa.

Voit myös kirjoittaa kirjeen Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun, josta saat viikon sisällä henkilökohtaisen vastauksen (linkki sivun alareunassa). Lasten ja nuorten puhelin päivystää myös joka päivä suomeksi numerossa 116 111  ja maanantaista torstaihin ruotsiksi numerossa 0800 96 116.

MLL:n kouluttamat nuoret verkkovapaaehtoiset eli verkk@rit vastailevat osaan kirjoituksista.

Kirjoitustasi voidaan käyttää nimettömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutus- ja esitysmateriaaleissa, julkaisuissa sekä tutkimusaineistona.

Noudata hyviä käytöstapoja myös netissä!

Vältä hyvän maun vastaisia ilmaisuja, liiallista kiroilua ja muuta vastaavaa.

Haukkuminen, uhkailu, väkivalta, rasismi, kiusaaminen ja kaikenlainen pilkkaaminen on kiellettyä.

Mielipiteiden esittäminen ja asioiden arvostelu on sallittua, henkilöiden arvostelu ja toisen kirjoittajan loukkaaminen puolestaan ei. Emme myöskään julkaise selkeätä pilailua tai muiden käyttäjien provosointia sisältäviä viestejä.

Emme julkaise:

  • Aikuisen tukea vaativia viestejä, kuten itsetuhoisuuteen tai syömishäiriöihin liittyviä viestejä muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalla.
  • Viestejä, joissa kysytään pituuteen ja painoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi ”Painan XX, ja olen YY pitkä. Olenko ok?” Toinen ihminen ei pelkästään noiden lukujen perusteella ja näkemättä toista voi sanoa, onko tämä sopivan kokoinen vai ei. Lue lisää painosta sivun alareunan linkistä ”Sopivan kokoinen”.
  • Pornografista materiaalia. Tällä tarkoitetaan muun muassa kirjoituksia, joissa kuvaillaan omaa tai muiden seksielämää yksityiskohtaisesti.
  • Kirjoituksia, joissa on henkilötietoja kuten nimiä, syntymäaikoja, sosiaaliturvatunnuksia tai yhteystietoja kuten katu- tai sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja, sometunnuksia tai muuta oikeisiin henkilöihin yhdistettävissä olevaa sisältöä.
  • Kumppaninhaku ilmoituksia tai paikkakuntatietoja.
  • Päihteisiin tai huumausaineiden käyttöön kannustavia tai niitä ihannoivia tekstejä.
  • Kuvia tai mainoksia.

Aiheeseen liittyvät

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Back to top