Siirry sisältöön

Nuortennetin keskustelupalstan ohjeet

Nuortennetin keskustelupalsta on avoin ja anonyymi vertaistuen kanava, jossa on säännöt.  Tänne lähetettävät viestit lukee koulutettu vapaaehtoinen moderaattori tai MLL:n työntekijä. Päätös viestin julkaisemisesta tehdään siis aina viestien lukemisen jälkeen. Moderoinnin vuoksi viestien julkaisussa voi mennä jonkin aikaa.

Keskustelupalstan lähtökohtana on turvallisemman tilan periaatteet ja ikätovereiden vertaistuki. MLL:n kouluttamat nuoret verkkovapaaehtoiset eli verkk@rit vastailevat osaan kirjoituksista.

Lue lisää turvallisemman tilan periaatteista. 

Emme julkaise viestejä, joissa kerrotaan aikuisen apua vaativista vakavista tilanteista muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueella.

Vakavissa asioissa toivomme, että käännyt luotettavan aikuisen puoleen. Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori tai koulupsykologi, jotka osaavat auttaa.

Voit myös kirjoittaa kirjeen Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun, josta saat viikon sisällä henkilökohtaisen vastauksen (linkki sivun alareunassa). Lasten ja nuorten puhelin päivystää myös joka päivä suomeksi numerossa 116 111  ja maanantaista torstaihin ruotsiksi numerossa 0800 96 116.

Kirjoitustasi voidaan käyttää nimettömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutus- ja esitysmateriaaleissa, julkaisuissa sekä tutkimusaineistona.

Emme julkaise viestejä, jotka sisältävät sääntöjen vastaisia aiheita.

Noudata hyviä käytöstapoja myös netissä!

Vältä hyvän maun vastaisia ilmaisuja, liiallista kiroilua ja muuta vastaavaa.

Haukkuminen, uhkailu, väkivalta, rasismi, kiusaaminen ja kaikenlainen pilkkaaminen on kiellettyä.

Mielipiteiden esittäminen ja asioiden arvostelu on sallittua, henkilöiden arvostelu ja toisen kirjoittajan loukkaaminen puolestaan ei.

Emme julkaise selkeätä pilailua tai muiden käyttäjien provosointia sisältäviä viestejä.

Tarkista ennen viestin lähettämistä, että olet kirjoittamassa viestiä aiheeseesi sopivalle keskustelualueelle. Siirrämme viestit oikealle alueelle tarvittaessa.

Et saa erillistä ilmoitusta viestin julkaisemisesta.

Emme julkaise:

  • Aikuisen tukea vaativia viestejä, kuten itsetuhoisuuteen tai syömishäiriöihin liittyviä viestejä muilla kuin ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalla.
  • Viestejä, joissa kysytään pituuteen ja painoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi ”Painan XX, ja olen YY pitkä. Olenko ok?” Toinen ihminen ei pelkästään noiden lukujen perusteella ja näkemättä toista voi sanoa, onko tämä sopivan kokoinen vai ei. Lue lisää painosta sivun alareunan linkistä ”Sopivan kokoinen”.
  • Pornografista materiaalia. Tällä tarkoitetaan muun muassa kirjoituksia, joissa kuvaillaan omaa tai muiden seksielämää yksityiskohtaisesti.
  • Kirjoituksia, joissa on henkilötietoja kuten nimiä, syntymäaikoja, sosiaaliturvatunnuksia tai yhteystietoja kuten katu- tai sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja, sometunnuksia tai muuta oikeisiin henkilöihin yhdistettävissä olevaa sisältöä. Emme siis julkaise mitään sellaista, josta viestin kirjoittajan tai jonkun muun henkilön voi tunnistaa.
  • Kumppaninhaku ilmoituksia tai paikkakuntatietoja.
  • Päihteisiin tai huumausaineiden käyttöön kannustavia tai niitä ihannoivia tekstejä.
  • Kuvia tai mainoksia.

Aiheeseen liittyvät

Back to top