Hoppa till innehållet

Ta upp oron! - blankett

Det är inte alltid lätt att börja berätta om något som har hänt eller om hur man mår. Men det är ändå viktigt att våga berätta och våga ta emot hjälp. Det finns många vuxna som bryr sig om dig och som vill hjälpa dig att må bättre.

Om det känns svårt att berätta om det du funderar på till en vuxen, kan du använda Ta upp oron!- blanketten. Blanketten hittar du längre ner på sidan.

Du kan använda blanketten på två olika sätt:

  1. Skicka den per e-post. Fyll i blanketten och spara den på din dator, bifoga den sedan i ett mejl. Skicka mejlet åt den vuxna som du vill prata med. Kom ihåg att nämna ditt namn i mejlet så att den vuxna vet vem som skickat det.
  2. Som utskrivet papper. Fyll i och skriv ut blanketten. Ge den sedan åt den vuxna som du vill prata med. Du kan även skriva ut den först och sedan fylla i den med en penna.  Om du redan får hjälp av en professionell, men inte vågat berätta vissa saker, kan du även göra det med hjälp av denna blankett. Du kan även använda blanketten när du funderar på vad du vill berätta. Ta upp din oro!

 

Ladda ner materialet

Back to top