Siirry sisältöön
Moikku

Olen 13v ja kohta 14v tyttö enkä ole oikein ollut ihastunut keheenkään ikinä enkä tiedä miltä se edes tuntuisi. Tykkään kyllä monista ihmisistä mun elämässä mutta en koe sitä sillee ihastumisena (vaikka en edelleenkään tiedä miltä se oikeest tuntuu) mut siis jään mun kaveri porukast vähä ulkopuolelle ku heillä on ihastukset ja ne snäppää vaa niille ja sillee ja must tuntuu et en ees tiiä minkälainen on semmonen oikeesti ns. Söpö poika. Pojat voi jotkut olla komeita mutta en mä niihin ihastu ja tytöt yhtä lailla kauniita mutta en vaan koe ihastumista millään. Tai jos koen en tiedä sitä. Ja ois muutenki tosi vaikeeta sillee ettii ketää ku en koe haluavani mitään sellasta josta ei tiedä onko siitä mitään muuta hyötyy mulle ku se et pääsen meijän porukkaan mukaa paremmin tai et oisin niinku muutki. En tiedä tuntuuko ihastuminen/rakkaus kivalta Joten miks hankkii poikaystävää varsinkin ku suurin osa pojista vihaa mua. En uskalla sanoo niille vastaan ja joitakin saatan pelätä. En kyllä ymmärrä sitäkään ku mulle jatkuvasti sukulaiset ja kaikki sanoo että oon hyvin kaunis ja oon itekki sitä mieltä etten ainakaan mikään ruma ole, en siis millään itserakkaalla tavalla vaan iha oikeesti nii miks vastakkainen sukupuoli sitten vihaa mua. En tiiä oliks täs kirjotukses mitää järkee mut ainaki sain tyhjennettyä pääni..

FireflyūüĒ•

M√§ ymm√§rr√§n sua t√§ysin ja oon itekki samas tilantees. Mun luokan pojat vihaa mua ja vaa nauraa mulle.. Mut m√§ oon oppinu olla v√§litt√§m√§tt√§ niist√§. Mun kavereilla on melkein kaikilla ihastus ja v√§lil oon v√§h√§n ulkopuolinen.. Tosi monella mun tutulla on jo tytt√∂-tai poikayst√§v√§. En oo kertaakaan ihastunut enk√§ oikeastaan tied√§ edes milt√§ se tuntuu. Pid√§n itse√§ni ihan n√§ttin√§ niin en oikein ymm√§rr√§ miksi pojat naureskelevat minulle. Ei kannata pel√§t√§ poikia, jos joku tekee sinulle jotain inhottavaa, kerro rohkeasti siit√§ jollekkin aikuiselle. Jos mulle joku sanoo jotain ilkeet√§ nii oon yleens√§ vaa siille ‚ÄĚkiitos tiedosta‚ÄĚ. Ei kannata kuitenkaan l√§hte√§ sanailuun, silloin toinen saa ‚ÄĚlis√§√§ vett√§ myllyyn‚ÄĚ. Jos s√§ et ihastu kehenk√§√§n se on ihan okei. Kaikkien ei tartte olla samanlaisia. Uskalla vaan olla oma itsesi<3

Mut joo. En tii√§ auttoko t√§√§ yht√§√§n.. Oon muuten 13 ja t√§yt√§n 14 t√§n√§ vuonnaūüėä

Ilo (nimimerkkiä muutettu)

Tajuun mist puhut. Ite oon ollu ehkä yhdesti ihastunut 3 luokalla, mutta en sen jälkeen. Saatan miettiä että onpa toi jätkä aik hyvän näköne mut en tunne ihastusta ketään kohtaa. Eikä siinä oo mitää pahaa et ei oo ihastunut kehenkää. Uskon että et oo vielä vaan tavannut sulle oikeeta. Eikä sitä tarvii miettii liikaa.

Ketsuppi

Moi! Tuli vaan mieleen, että ootteko kuullu demiseksuaaleista (puhun nyt monikossa kun Firefly oli myös kysynyt)? En ole mikään asiantuntia, mutta käsitykseni mukaan demiseksuaalit rakastuvat/ihastuvat, kun tuntevat ihmisen kunnolla. Sori, jos annoin väärää tietoa, mutta se on yksi vaihtoehto. Sitten on kanssa a-seksuaaleja jotka ei tunne mitään romanttisia tunteita (taaskin oman käsitykseni mukaan näin) ja sekin on ihan normaalia ja hyväksyttävää.
Eli saattaa olla, että ehkä ette ikinä ihastu tai ihastutte joskus myöhemmin ja se on okei.

Itsell√§nikin on kyll√§ nyky√§√§n sellainen tunne, ett√§ mun aiemmat ”ihastukset” ei oo ollu mit√§√§n ihastumista oikeestaan (just esim. ala-asteella ja yl√§asteellakin). Ett√§ se on ollut just enemm√§nkin semmosta ihailua.

Mutta sitten ihastuin riparilla ja no siis sen kyll√§ huomas, kun ei paljoa muuta tullut ajateltuakaan riparin j√§lkeen. Nytkin on pari muuta tyyppi√§ mieless√§, mutta en oikeasti tied√§ pid√§nk√∂ niit√§ ihmisi√§ hyv√§nn√§k√∂isin√§ ja toivon hyv√§ksynt√§√§. En edes tunne kyseisi√§ ihmisi√§ kunnolla ja olenkin ehk√§ ihastunut vain siihen haavekuvaan joka on p√§√§ss√§ni…

√Ąhh karkasin taas sivuraiteille. No siis tiivistettyn√§: on ihan normaalia, olet arvokas. Ehk√§ ihastut, ehk√§ et. Suosittelen kuitenkin tutustumaan eri kuvailuihin seksuaalisista suuntautumisista – ehk√§ joku niist√§ nappaisi?

Hyv√§√§ jatkoa! ūüíďūüíěūüíď

Bag

Mul on ihan sama!:)
M√§ oon joskus ykk√∂sluokal luullut ihastuvani mut itseasiassa olin vaa toivonu sit√§…
Oon ite 13v ja mul on kaks besuu jotka AINA juttelee s√∂p√∂ist pojist,niitte eksist tai jostain muustūüôĄIte en oo ihastunu kehenk√§√§ paitsi virtuaalimaailmas xD Mut oon antanu itelleni aikaa et kyl ehk joskus joku tulee ja r√§j√§ytt√§√§ ihanuudel mun tajunnanūüíēMut tsemppii ja muista et oo ainoo…Et koskaan‚̧ūüĒ•

Papu

Hei, itse joskus 2-4lk olin kokoajan ihastunu samaan ikäluokkaan kuuluvaan tyyppiin, mutta en enää. Oon nyt 14v. ja en oo viimisen kahen vuoden aikana ihastunu yhteenkään samaan ikäluokkaan kuuluvaan tyyppiin. Mulla on ollu ihastuksia vain aikuisiin tuttuihin. Nekin on tunteet on sitte lopulta lähteny, mutta itse selitykseksi olen vaan ajatellut, että ei ne tyypit ketä tiiän ole mulle. Ne tuntuu aivan pennuilta, varsinkin pojat.

Korjaisin sitten vielä Ketsuppi:a siten että a-seksuaali tarkoittaa henkilöä joka ei tunne tai tuntee hyvin vähän _seksuaalista_ vetovoimaa toisiin ja demiseksuaali myös seksuaalista vetovoimaa henkilöihin jotka tuntee paremmin.
Sen sijaan a-romanttinen henkilö ei tunne _romanttista_ vetovoimaa tai tuntee sitä erittäin vähän. Demiromanttinen on henkilö joka tuntee romanttista vetovoimaa henkilöihin jotka tuntee paremmin.
A-romanttinen ja -seksuaali menevät helposti sekaisin. En ole perehtynyt näihin tämän tarkempaa niin jos joku tietää paremmin tai tulee vielä jotain korjattavaa korjatkaa, kiitos. :)

Moikku

Kiitos vastauksesta firefly. Viestistä oli hurjasti apua, ja miten paljon helpottaa kuulla että joku muukin on samassa tilanteessa kuin minä, oisinpa sun/sunlaisen frendi irl <3

Ketsuppi

Kiitos korjauksesta Papu!

demiseksuaalisuus on siis sitä, että tuntee seksuaalista vetovoimaa ainoastaan hyvin tuttuun ja luotettavaan ihmiseen. aseksuaalisuus on sitä, että ei tunne ollenkaan seksuaalista vetovoimaa, keneenkään. aromanttisuus taas tarkoittaa, että ei tunne minkäänlaisia ihastumisen/rakastumisen tunnetta keneenkään.

tukkimies mutta tyttö

En ole ittsekkään ihastunut, olen joskus luullut ihastuneeni mutta olin vain aivopessyt itseni luulemaan niin. Täytän pian 13 joten olin tähän asti vain ajatellut että se on näin kaikilla. Olen hieman ulkopuolinen ja sain vähän aikaa sitten tietää että lähes kaikki luokkalaiseni ovat tai seurustelevat jonkun kanssa. tämä sai minut miettimään seksuaalisuuttani. En ole aikaisemmin luonnehtinut itseäni erilaiseksi, mutta nyt olen löytänyt muitakin ns erilaisia luonteenpiirteitä itsestäni.
Voihan sekin olla ett√§ omat ihastukseni tulevat my√∂hemmin…

11v tytsy

Hei ei oo mit√§√§ h√§t√§√§ūüėć et ole viel√§ l√∂yt√§nyt sit√§ oikeaa.
Etk√§ voi tiet√§√§ ett√§ tykk√§√§k√∂ joku sinustaūüėŹ:) ihastuminen on sit√§ kun haluat toisen l√§hellesi ja olla h√§nen kanssaan, ihastuminen tuntuu valtavan kivalta eik√§ oo yht√§√§n huono juttu vaikka et olisi ihastunut kehenk√§√§n!! Itdekki kaverit sanoo ett√§ oon niin kaunis ja hottis mut itseni mielest√§ pojat ei silti tykk√§isi musta,ūüėĄ mutta tsemppi√§ sulle ja pidet√§√§n peukut pystyss√§ jos jotain tapahtuisikinūüėĀ

Mulla sama homma ja täytän tänä vuonna 15

Vastaa aiheeseen: En ihastu, mist√§ voisi johtuaūüíÄ

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top