Siirry sisältöön

Seksuaalisuus

Tietoa seksuaalisuudesta ja seksistä.

Vastaa gallup-kyselyyn!

Haluaisitko että vanhemmat auttavat ehkäisyvälineiden hankkimisessa?

Näytä vastaukset

 ...  ...

 

Seksivisa

Mitä kaikkea seksi oikein on? Testaa mitä tiedät seksistä ja seksuaalisuudesta Nuortennetin testillä.

Pääset tästä testiin

Tietoa ehkäisystä

Miten voin suojata itseäni seksitaudeilta? Seksin tullessa ajankohtaiseksi on tärkeää miettiä seksitautien sekä raskauden ehkäisyä ja näistä on hyvä myös keskustella yhdessä seksikumppanin kanssa.

Lue ehkäisystä täältä

Seksuaalisuuden portaat

Ihmisen seksuaalinen kehitys etenee asteittain leikki-iästä aikuisuuteen. Tätä kehitystä on kuvattu seksuaalisuuden portaiden avulla. Nousemalla ylöspäin rauhassa askelman kerrallaan annat itsellesi tarpeeksi aikaa kasvaa aikuiseksi.

Lue lisää seksuaalisuuden portaista täältä

Itsetyydytys

”Mitä on runkkaaminen? Kuinka usein voin harrastaa itsetyydytystä? Voinko tulla raskaaksi?”

Itsetyydytys eli masturbointi on sitä, kun ihminen hyväilee itseään saadakseen aikaan seksuaalista nautintoa ja mielihyvää.

Lue lisää itsetyydytyksestä tästä

Apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan

Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen: kukaan ei saa kosketella tai kommentoida sinua ikävällä tavalla tai ilman lupaasi. Ikävän kosketuksen ja sanailun tunnistat siitä, että siitä jää outo, hämmentynyt tai ikävä olo. Varsinkin, jos sinua pyydetään pitämään koskettelu salaisuutena, on sinulle saatettu tehdä väärin.

Lue täältä mistä voit saada apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan

Ajatukset sukupuolesta muuttuvat ja kehittyvät

Tasa-arvolaissa säädetään, että ketään ei saa syrjiä kehon piirteiden, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun takia. Laki velvoittaa myös esimerkiksi kouluja huolehtimaan tasa-arvoisesta kohtelusta, riippumatta henkilön sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Lue lisää sukupuolesta tästä

Kaapista ulos

Ulostulo tarkoittaa tilannetta, jossa henkilö kertoo omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan tai sukupuoli-identiteetistään toisille ihmisille, esimerkiksi perheenjäsenille tai ystäville. Ulostulo voi herättää perheen läheisissä ihmisissä monenlaisia reaktioita. Miksi, miten ja milloin kertoa muille?

Lue lisää kaapista ulostulemiseen tästä

Väitteitä ja faktaa

Kaikilla 15-vuotiailla on jo seksikokemuksia, seksitaudit eivät tartu suuseksin välityksellä, seksin määrä on ehdottomasti laatua tärkeämpää... Vai miten se menikään? Kurkkaa alta väitteitä ja faktaa kaikesta seksiin ja seksuaalisuuten liittyvästä.

Lue lisää tästä
Back to top