Siirry sisältöön

Seksuaalisuus

Tietoa seksuaalisuuden kehittymisestä, sukupuolesta ja seksistä.

Mitä tiedät sukupuolen moninaisuudesta? Testaa tietosi

Mitä tiedät sukupuolen moninaisuudesta? Entä seksuaalisuudesta? Testaa tietosi Nuortennetin testillä, jota on ollut ideoimassa nuoret itse.

Tee testi

Sexting, grooming, seksuaalisävytteinen viestiminen? Ota termit haltuun!

On hyvä olla tarkkana viestitellessään uusille tuttavuuksille somessa ja netissä. Aikuisen ja alle 16-vuotiaan lapsen väliset seksuaaliset teot ovat seksuaalista väkivaltaa. Seksuaaliväkivalta voi olla myös toisen pakottamista tekemään seksuaalisia tekoja.

Ota termit haltuun

Apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan

Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen: kukaan ei saa kosketella tai kommentoida sinua ikävällä tavalla tai ilman lupaasi. Ikävän kosketuksen ja sanailun tunnistat siitä, että siitä jää outo, hämmentynyt tai ikävä olo. Varsinkin, jos sinua pyydetään pitämään koskettelu salaisuutena, on sinulle saatettu tehdä väärin.

Lue täältä mistä voit saada apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan

Itsetyydytys

”Mitä on runkkaaminen? Kuinka usein voin harrastaa itsetyydytystä? Voinko tulla raskaaksi?”

Itsetyydytys eli masturbointi on sitä, kun ihminen hyväilee itseään saadakseen aikaan seksuaalista nautintoa ja mielihyvää.

Lue lisää itsetyydytyksestä tästä

Seksivisa

Mitä kaikkea seksi oikein on? Testaa mitä tiedät seksistä ja seksuaalisuudesta Nuortennetin testillä.

Pääset tästä testiin

Väitteitä ja faktaa

Kaikilla 15-vuotiailla on jo seksikokemuksia, seksitaudit eivät tartu suuseksin välityksellä, seksin määrä on ehdottomasti laatua tärkeämpää... Vai miten se menikään? Kurkkaa alta väitteitä ja faktaa kaikesta seksiin ja seksuaalisuuten liittyvästä.

Lue lisää tästä
Back to top