Tukioppilaat

Tukioppilastoiminta tähtää siihen, että kaikilla olisi koulussa turvallisempi olla. Kiusaaminen ja yksinäisyys satuttavat. Tukioppilaat muistuttavat, että kaikkia tarvitaan myönteisen ilmapiirin rakentamiseen. Testaa Nuortennetin testeistä:

Millainen auttaja olet?

Sinäkin voit auttaa muita monenlaisissa tilanteissa.

Näiltä sivuilta löydät lisätietoa tukioppilastoiminnasta ja vinkkejä, mitä voisitte omalla koulullanne kokeilla. Tukioppilaat järjestävät tapahtumia, välituntitoimintaa ja muuta hauskaa. Tukioppilaat ryhmäyttävät uusia 7. luokkia ja tutustuttavat uusia oppilaita kouluun. He ovat myös valmiina kuuntelemaan, jos jollain on yksinäinen olo.

Minustako tukioppilas?

Hienoa, että olet kiinnostunut tukioppilastoiminnasta! Kysy oman koulusi tukioppilasohjaajalta, milloin uusia tukioppilaita valitaan seuraavan kerran  Tukioppilaita on Suomessa n. 10 000 vuosittain ja toimintaa on ollut vuodesta 1972 alkaen. Tukioppilastoiminnalla on yhteiset tavoitteet ja arvot, joihin kaikki tukioppilaat sitoutuvat. Niitä ovat mm. yhdenvertaisuus, vapaaehtoisuus, ilo, kuottamuksellisuus, osallisuus ja nuorten äänen kuuluminen. Kaikki tärkeitä asioita, jotka lisäävät myönteistä ja turvallista kouluilmapiiriä.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu