Siirry sisältöön

Mitä kiusaaminen on?

Erimielisyydet ja riidat ovat osa elämää. Erimielisyydet ja välien selvittelyt eivät ole huono asia, vaikka ne voivat tuntua kurjilta. Riidat aiheuttavat usein mielipahaa ja tilanteiden selvittely voi viedä aikaa. Kannattaa miettiä, miten itse voisi käyttäytyä tilanteessa mahdollisimman hyvin. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa riidan lopettamiseen.

Leikkimielinen puhe tai vitsailu toisen kustannuksella lasketaan usein kiusoitteluksi. Kiusoittelu on usein kohteenkin mielestä leikkiä. Kiusoittelu on yleensä hetkellistä ja kiusoittelun kohteet vaihtelevat. Kiusoittelukin voi satuttaa, vaikka tekijä ei olisikaan tarkoittanut puheillaan tai teoillaan loukata. Silloin on tärkeää kertoa, että loukkaava kohtelu ei tunnu mukavalle. Tilanteesta voi myös kertoa aikuiselle.

  • voi olla toistuvaa tai yksittäinen tahallinen teko, esimerkiksi ilkeämielisten kuvien tai juorujen levittäminen netissä.
  • pyrkii usein vahingoittamaan tai loukkaamaan toista.
  • on vallankäyttöä toista kohtaan.
  • voi olla yhden tai useamman henkilön toimintaa.

Tärkeintä on se, miten kiusattu itse kokee tilanteen. Tärkeintä ei ole se, miten kiusataan vaan miltä se toisesta tuntuu.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Back to top