Siirry sisältöön

Seksuaalinen häirintä netissä

”Joku tuntematon mies lähetti mulle yksityisviestin netissä. Se kuvaili siinä viestissä miten komee mä oon ja kertoi mitä seksiasentoja se tekis mun kaa, jos nähtäis. Nauroin asialle kavereiden kaa, mut oikeesti mua ahistaa ja kuvottaa tosi paljon.”

Aikuinen ei koskaan saa lähestyä alle 16-vuotiasta seksuaalisessa tarkoituksessa. Kyseessä on rikos. Aikuinen on aina vastuussa tällaisista teosta, se ei ole milloinkaan nuoren vika. Myös nuori voi syyllistyä rikokseen esimerkiksi jakamalla toisen nuoren alastonkuvaa eteenpäin. Kenenkään alastonkuvaa ei saa koskaan jakaa eteenpäin ilman lupaa. Alaikäisen alastonkuvan levittäminen on rikos.

Jos epäilet kohdanneesi tai ystäväsi on kohdannut netissä seksuaalista häirintää tai seksuaaliväkivaltaa, kerro asiasta luotettavalle aikuiselle. Jos mahdollista, ota keskustelusta kuvakaappaus ja tehkää ilmoitus poliisille tai Pelastakaa Lasten Nettivihje-palveluun. Suosittelemme rikosilmoituksen tekemistä aikuisen kanssa, mutta voit tehdä ilmoituksen myös itsenäisesti. Ilmoittamalla voit suojella myös muita nuoria.

Pelastakaa Lasten Nettivihje-palvelu

Jos haluat puhua asiasta luotettavan aikuisen kanssa, ota yhteys MLL:n Lasten ja Nuorten puhelimeen ja chatiin. 

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

 

Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n Nettivihje-tiimin kanssa.

Euroopan unionin osarahoittama -logo

The contents of this publication are the sole responsibility of  The Mannerheim League For Child Welfare and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top