Siirry sisältöön

Hyvinvointi

Lapsena ja nuorena opitut terveelliset elämäntavat kantavat usein läpi elämän. Hyvinvoinnin pohja muodostuu monesta eri asiasta kuten hyvästä ravinnosta, liikunnasta, riittävästä unesta ja stressinhallinnasta.

Syömällä terveellisesti ja monipuolisesti voi lisätä omaa hyvää oloa ja terveyttä.

Liikunnalla on monia terveysvaikutuksia, mutta sen lisäksi se on kivaa puuhaa. Jos et vielä ole löytänyt omaa lajiasi, kokeile ”Liikunnan iloa” -osiosta löydätkö vinkkilistan avulla lajisi. Osiossa on tietoa myös liiallisesta liikunnan harrastamisesta.

”Sopivan kokoinen” -sivulta saat tietoa painoon vaikuttavista asioista. Liiallinen yli- tai alipaino voivat olla terveydelle vaarallisia. On tärkeää tietää, miten hallita painoa turvallisesti, jos siihen on tarvetta.

Unen määrä ja laatu vaikuttavat jaksamiseen. Jos kärsit uniongelmista, lue esimerkiksi 10 vinkkiä nukahtamisesta ”Nukkuminen on hyvinvoinnin perusta” -osiosta. Sieltä löydät lisäksi tietoa unirytmistä ja painajaisten voittamisesta. ”Stressi ja rentoutuminen” -sivulla on myös rentoutumisharjoituksia.

”Puhtaus- ja hyvinvointi” -osioista saat vinkkejä puhtaudesta huolehtimiseen ja oikeanlaisten tuotteiden valintaan. Katso myös, miten voit säästää rahaa hoitotuotteissa.

 

Muutama vinkki, miten voit liikkua osana arkipäivää. Tee muistipeli ja kerää kaikki vinkit!

 

[helpful]

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top