Siirry sisältöön

Kiusaaminen

Mitä voit tehdä, jos sinua kiusataan, huomaat kiusaamista tai olet itse osallistunut kiusaamiseen?

Podcast nettikiusaamisesta

Mitä sanasta nettikiusaaminen tulee mieleen? Kuvaako sana nettikiusaaminen riittävästi koko ilmiötä? Mitä nettikiusaaminen oikeastaan on ja mitä aikuisten pitäisi tehdä, jos nuori kokee kiusaamista netissä? Jaksossa vieraana ovat kaksi nuorta ja Nuortennetin työntekijä sosiaalipsykologi Eve-Linda Lassila.

Keskustele kiusaamisesta muiden nuorten kanssa

Vastaa gallup-kyselyyn!

Onko sinua kiusattu?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Tukea kiusaamista kokeneille

Mitä teet, kun huomaat kiusaamista?

Mitä sinä teet, kun huomaat kiusaamista? Kiusaaminen on aina väärin ja jokainen vaikuttaa siihen, hyväksytäänkö kiusaaminen ryhmässä.

Tee testi ja mieti, miten itse toivoisit sinua kohdeltavan, jos kiusaaminen kohdistuisi sinuun. Usein kiusaamista kokeneet nuoret toivovat muilta nuorilta rohkaisevia viestejä, viereen istumista, hymyä ja moikkailua. Pieniä asioita, joita me kaikki voimme tehdä kiusaamista kokeneiden tueksi ja jotta kiusaamista olisi vähemmän. 

Mitä tehdä, jos huomaa kiusaamista?

Miksi joku kiusaa?

"En oikein tiedä, miksi kiusasin. Ehkä se oli jotain pätemisen tarvetta ja halua olla luokassa se, joka määrää. Nyt vanhempana hävettää tosi paljon, kun tajuan, miten satutin muita."

Kiusaamista kokeva voi miettiä, miksi hänelle minulle tapahtui näin. Silloin on hyvä muistaa, että kuka tahansa voi joutua kiusatuksi.

Lue lisää kiusaamisesta täältä

Kirjoita meille kokemuksistasi ja ajatuksistasi.

Onko sinua kiusattu, oletko osallistunut kiusaamiseen tai nähnyt kiusaamista? Kirjoita meille kokemuksistasi ja osallistu Nuortennetin tekemiseen. Julkaisemme tuotokset Nuorten tekemät jutut-osiossa. Ohjeet jutun tekemiseen löydät alta olevasta linkistä.

Lue ohjeet jutun lähettämiseen tästä
Back to top