Siirry sisältöön

Podcastit

Nuortennetin podcastit ovat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nuorten asioista, ajatuksista ja elämästä.

Nuortennetin Mitä mieltä? -podcastsarjassa jutellaan vertaistuelliselle keskustelupalstalle tulleista nuorten viesteistä. Asioilla on monta puolta! Kuuntele ja mieti mitä mieltä sä oot?

1. Jaksossa jutellaan somen hyvistä ja huonoista puolista sekä siitä miksi aikuiset haluavat rajoittaa nuorten somen käyttöä. Miten aikuisten ja nuorten välille voisi saada aikaan ymmärrystä ja yhteispeliä? Mitä mieltä sä oot? Jakson on editoinut Nuortennetin vapaaehtoinen toimittaja Alisa. Puhumassa Nuortennetin työntekijät Kata ja Kaisa.


Nuortennetin Netti ja media -podcasteissa sukelletaan nuorten kanssa digielämän syvään päätyyn ja puhutaan siitä, mitä hyvää ja huonoa somessa, peleissä tai netissä onkaan. Jaksoissa unelmoidaan paremmasta maailmasta ja mietitään mitä voimme yhdessä tehdä, jotta kaikilla olisi digin äärellä parempi olla. Jaksot toimittaa Kaisa Önlen ja ne on julkaistu keväällä 2023.

Ulkonäköpaineet

Millaisia paineita some tai muut mediasisällöt luovat nuorille? Miksi ulkonäköpaineita tulee? Miten paineista voisi puhua avoimesti ja niin, että ne eivät hallitse elämää? Jaksossa vieraana ovat kaksi nuorta ja Nuortennetin työntekijä sosiaalipsykologi Eve-Linda Lassila.

Nettikiusaaminen

Mitä sanasta nettikiusaaminen tulee mieleen? Kuvaako sana nettikiusaaminen riittävästi koko ilmiötä? Mitä nettikiusaaminen oikeastaan on ja mitä aikuisten pitäisi tehdä, jos nuori kokee kiusaamista netissä? Jaksossa vieraana ovat kaksi nuorta ja Nuortennetin työntekijä sosiaalipsykologi Eve-Linda Lassila.

Turvallista tilaa ja turvataitoja diginä

Jaksossa pohditaan millainen on turvallinen netti ja millaisia digiturvataitoja me jokainen tarvitsemme? Voimmeko todella taistella suuria mediayhtiöitä vastaan? Jaksossa vieraana ovat kaksi nuorta ja Nuortennetin työntekijä sosiaalipsykologi Eve-Linda Lassila.


Nuortennetin poditiimin podcastissa nuoret toimittajat juttelevat vapaaehtoisuudesta, koulunkäynnistä, lempiruuista ja vaikka mistä muusta. Kuuntele itse! Jaksot on julkaisu keväällä ja kesällä 2022.

Podcast-jaksot ovat täysin Nuortennetin toimittajien tekemiä. Podcast-tiimi on käsikirjoittanut, äänittänyt, editoinut ja litteroinut jokaisen jakson sekä luonut musiikit ja kuvat itse.

1. podijakso: Miksi lähdettiin mukaan Nuortennetin toimittajiksi?

 

2. podijakso: Totuus vai valhe?

 

3. podijakso: Maskeja ja etäopetusta

 

4. podijakso: Mikä on paahtovanukas?

 

5. podijakso: Oletko banaanikärpänen, nakkivene vai hedelmä?

 

Tutustu jaksoihin tekstimuotoisina

 

Aiheeseen liittyvät

Back to top