Siirry sisältöön

Koulu ja työ

Vinkkejä koulunkäyntiin, tukioppilastoimintaan ja työelämän alkuun.

Motivaatio

Koulunkäyntiin tarvitaan motivaatiota, joka tarkoittaa omaa halua tehdä jotakin asiaa. Vastuu omasta opiskelusta lisääntyy yläkoulussa ja kasvaa entisestään toisella asteella, joten halua tehdä asioita pitäisi olla läpi koko koulupolun. Motivaatioon kuitenkin vaikuttaa moni asia.

Lue lisää

Vinkit opiskeluun

Utelias mieli ja innokkuus ottaa asioista selvää auttavat oppimaan. Myös havainnollistamisesta on apua, samoin opittujen asioiden yhdistämisestä siihen, mitä tiedät jo valmiiksi. Tässä hyviä vinkkejä opiskeluun.

Kurkkaa vinkit opiskeluun

Vastaa gallup-kyselyyn!

Mikä auttaa sinua jaksamaan arjessa?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Lue juttu arjen kuormittavuuteen auttavista asioista.

Miten voit vaikuttaa koulun yhteishenkeen?

Oppilas kaatuu käytävällä. Mitä teet? Näet henkilön surullisena. Miten toimit? Näet oppilaan pudottavan vahingossa jotain. Mitä teet? Pienetkin asiat edistävät viihtyvyyttä ja hyvää yhteishenkeä koulussa. Millainen vaikuttaja sinä olet?

Testaa millainen vaikuttaja olet

Mistä saa työkokemusta ennen oikeaa työelämää?

Onko kesätyön haku edessä? Mitä tehdä, jos ei ole aiempaa työkokemusta? Aluksi voi tuntua, ettei itsellä ole kokemusta juuri mistään, mutta kannattaa pysähtyä miettimään asiaa hetki. Harrastatko jotain tai oletko erityisen kiinnostunut joistain jutuista?

Lue lisää mitä kaikkea voit lisätä työhakemukseesi

Harrastukena Nuortennetti

Etsitkö mukavaa vastapainoa opiskelulle tai työlle? Vapaaehtoistyö on loistava vaihtoehto, jos mietit ilmaista, yhteisöllistä, digitaalista ja merkityksellistä tekemistä.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä Nuortennetissä ja lähde mukaan

10 päivän unihaasta

Nukkuminen on yksi hyvinvoinnin kulmakivistä. Hyvä unirytmi ja unirutiinit auttavat sinua saamaan hyvästä unesta kiinni ja voimaan paremmin. Nuoret ovat itse ideoineet ja lähettäneet haasteen Nuortennettiin.

Ota unihaaste vastaan
Back to top