Siirry sisältöön

Apua ja tukea

Älä jää yksin huoliesi kanssa. On tärkeää hakea ajoissa apua.

Tukea ammattilaiselta

Joskus läheiselle on vaikea puhua. Ota silloin yhteyttä ammattilaisiin.

Apua ongelmiin

On tärkeää hakea ajoissa apua ongelmiin. Täältä löydät tahoja jotka voivat auttaa.

Zekki-testi auttaa pohtimaan omaa hyvinvointia

Milloin viimeksi kysyit itseltäsi, miten sulla menee? Zekki on 15–25-vuotiaille nuorille suunnattu nettitesti, joka kannustaa pohtimaan omaa hyvinvointia. Zekin avulla saat helposti yhteenvedon tilanteestasi ja vinkkejä sinulle sopivista palveluista.

Ota Zekki käyttöön tästä

Apua netissä

Haluatko hakea apua netissä? Täältä löydät sivustoja esimerkiksi mielenterveyteen, seksitauteihin, asumiseen, päihteisiin, asevelvollisuuteen ja terveyteen liittyen sekä paljon muuta.

Lue lisää tästä

Barn- och ungdomstelefonen på svenska

Inget ärende är för litet eller för stort att dela med sig av. Barn- och ungdomstelefonen finns för att stöda och peppa dig i alla livssituationer. Nu kan du diskutera med oss även på svenska.

Läs mer om Barn- och ungdomstelefonen

Varaa aika chattiin

Voit nyt varata itsellesi ajan Lasten ja nuorten chattiin. Ajanvarauschatissa voit keskustella omin sanoin mistä tahansa aiheesta luottamuksellisesti ja nimettömästi sinulle sopivana ajankohtana. Kanssasi keskustelee vaitiolovelvollinen MLL:n ammattilainen.

Varaa aika chattiin tästä

Miten hyvin tunnet lasten ja nuorten puhelimen?

Tiedätkö mitä soittaminen Lasten ja nuorten puhelimeen maksaa? Entä kuka puhelimeen vastaa? Testaa tietosi Lasten ja nuorten puhelimesta Nuortennetin testillä.

Tee testi tästä

Vastaa gallup-kyselyyn!

Kiperässä tilanteessa minun on helpoin jutella ja pyytää apua

Näytä vastaukset

 ...  ...

Katso tästä, miten ottaa huolet puheeksi

Apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan

Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen: kukaan ei saa kosketella tai kommentoida sinua ikävällä tavalla tai ilman lupaasi. Jos olet joutunut seksuaalisen häirinnän tai väkivallan uhriksi, Nuortennetistä löydät ohjeita miten toimia.

Lue lisää tästä

Apua vanhempien erotessa

Älä kuormita itseäsi liikaa vanhempiesi erotessa. Tukea kannattaa hakea omilta vanhemmilta ja ystäviltä. Myös perhepiirin ulkopuolelta voi pyytää apua, jos tuntuu että ei muuten saa riittävästi tukea. Joskus voi tuntua helpommalta puhua jollekin perheen ulkopuoliselle aikuiselle.

Lue lisää tästä

Apua väkivaltaan

Jos olet kokenut tai nähnyt väkivaltaa, ota yhteys poliisin soittamalla numeroon 112. Väkivalta on aina rikos ja siitä pitää kertoa viranomaisille. Jos et ole varma, onko kohtaamasi asia ollut väkivaltaa tai rikos, voit kysyä asiasta poliisilta tai ottaa yhteyttä virtuaalipoliisiin.

Lue lisää tästä

Apua lastensuojelusta

Kotona pitää olla turvallista ja hyvä olla. Joskus on kuitenkin niin, että vanhemmat eivät syystä tai toisesta pysty huolehtimaan lapsesta. Lapsi tai nuori saattaa myös itse tehdä asioita jotka ovat hänelle vaarallisia tai haitallisia. Silloin lastensuojelun tehtävänä on tukea ja auttaa vanhempia huolehtimaan lapsestaan.

Lue lisää tästä
Back to top