Siirry sisältöön

Mitä MLL tarjoaa nuorille?

Nuortennetin vapaaehtoiset ovat 13–25-vuotiaita nuoria, jotka toimivat netissä edistäen yhteisöllisyyttä, auttaen muita nuoria ja nostaen puheenaiheeksi itselleen tärkeitä ja nuoruuteen liittyviä asioita. Toiminta voi olla esimerkiksi mediatuotosten ideointia ja toteutusta Nuortennettiin, vastaamista Nuortennetin keskustelupalstan viesteihin ja toimimista sosiaalisessa mediassa.

Toimintaan osallistumalla saa arvokasta kokemusta vapaaehtoistyöstä ja uusia ystäviä. Samalla pääsee vaikuttamaan MLL:n nuorisotyöhön sekä nuorten kuvaan mediassa. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen voi lisäksi hyödyttää opiskelupaikkaa tai töitä hakiessa.

Lue lisää Nuortennetin vapaaehtoistoiminnasta.


Hienoa, että olet tukioppilas! Olet tärkeä lenkki 11 000 tukioppilaan ketjussa. Jotta löytäisit uusia ideoita ja saisit tukea tukioppilaana toimimiseen, MLL on tehnyt Tukioppilaiden omat sivut. Sivustolta löytyy myös tietoa tukioppilastoiminnasta kiinnostuneille.

Tukioppilaat ovat 8.–9.-luokkalaisia oppilaita, jotka koulutetaan toimimaan nuorempien oppilaiden kanssa ja heidän tukenaan. Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä vertaissuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa.

Tukioppilastoiminnan jälkeen voit toimia toisen asteen oppilaitoksessa tutorina. Tutortoiminta on vertaistukea, jossa edistetään opiskelijoiden hyvää yhteishenkeä ja hyvinvointia. Tutorit opastavat, neuvovat ja auttavat uusia opiskelijoita tutustumaan toisiinsa sekä oppilaitoksen toimintaan. Lisäksi tutorit voivat tuoda opiskelijanäkökulmaa koulun sisäisissä ja ulkoisissa verkostoissa, he voivat esitellä koulua esimerkiksi messuilla tai ohjata harrastetoimintaa.

Lue lisää tukioppilastoiminnasta. 


Leikkiminen on hyvää kevennystä ja leikit kannattaakin valita huolella tilanteen ja ryhmän tarpeiden mukaan. Kurkkaa Leikkipaikka ja Leikkipankki.fi.

Katso leikkejä Leikkipaikasta. 

Kurkkaa Leikkipankkiin!


Oletko kokenut kiusaamista? Et ole yksin!

Selviytyjät-vertaisryhmä on tarkoitettu nuorille, joiden kiusaaminen on loppunut. Kiusaaminen voi kuitenkin satuttaa vielä pitkään sen jälkeen. Vertaisryhmiä järjestetään verkossa ja livenä. Ryhmiä ohjaavat työntekijät sekä alalle opiskelevat vapaaehtoiset.

Tutustu Selviytyjät-vertaisryhmiin. 


Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokursseja järjestetään vastuuntuntoisille henkilöille, joilla on kiinnostusta ja aikaa hoitaa lapsia. Lastenhoitotehtävissä voi toimia 16 vuotta täytettyään ja siitä maksetaan palkkaa.

Lastenhoitokurssille osallistuva saa valmiuksia toimia hoitajana Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminnassa tai kurssin voi suorittaa hankkiakseen lisätietoa lasten kanssa toimimisesta. Lastenhoitokurssi sisältää harjoittelun perheessä.

Etsi lähin lastenhoitokurssi MLL:n piirien verkkosivulta. 


Kerro ideastasi MLL paikallisyhdistykselle ja ehdota, miten toteuttaisitte sen. MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät esimerkiksi kahviloita, leirejä, kerhoja, retkiä nuorille. Useissa yhdistyksissä voi myös toimia esimerkiksi apuohjaajana lasten kerhoissa.

Hae lähin paikallisyhdistyksesi. 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top