Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Harrastukset

Mihin aihealueeseen harrastuksesi kuuluu?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Millainen harrastus sinulle voisi sopia? Mistä olet kiinnostunut? Tästä ideoita ja vinkkejä erilaisiin harrastuksiin.

Liikunta- ja urheiluharrastuksia on tarjolla monipuolisesti. Voit pohtia itseäsi kiinnostavia lajeja sekä etsiä niistä tietoa. Haluatko kenties kilpailla vai harrastaa rennommin? Monet harrasteseurat järjestävät ilmaisia kokeilukertoja, ota rohkeasti yhteyttä ja kokeile erilaisia lajeja! Liikuntaa voi harrastaa myös itsenäisesti esim. käymällä ulkoliikuntapaikoilla. Youtubesta löytyy erilaisia treeniohjelmia, joita voi tehdä kotona. 

Taiteita ja kädentaitoja voi harrastaa erilaisissa ohjatuissa ryhmissä, itsenäisesti tai vaikka kaverin kanssa. Taideharrastuksia ovat mm. kuvataide, käsityöt (esim. kudonta, keramiikka), valokuvaus ja näyttämötaiteet kuten teatteri. Myös erilaisissa näyttelyissä, museoissa ja esityksissä käyminen on kiva tapa harrastaa. Googleta esim. oman alueesi kansalais- ja työväenopiston kurssitarjonta. Jos kaupungissasi on piirustus- tai käsityökoulu, ota rohkeasti yhteyttä ja käy kokeilemassa!

Musiikkia voi harrastaa itsenäisesti tai ohjatusti. Erilaisia soittimia, bändiä, laulua ja kuoroa pääsee harrastamaan esim. kansalais- tai musiikkiopistossa. Musiikkia on helppo harrastaa itsenäisesti. Netistä löytyy paljon erilaisia sovelluksia musiikin ja laulamisen harrastamiseen. Myös pelikonsoleihin löytyy laulupelejä. 

Ruoanlaittoa ja leivontaa voi harrastaa helposti itsenäisesti vaikka omassa keittiössä. Netistä löytyy paljon eritasoisille kokeille reseptejä niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Ruoanlaittoa sekä leivontaa voi myös harrastaa ohjatusti mm. eri seurojen järjestämillä kokkikerhoilla. Näitä kursseja/kerhoja tarjoaa usein 4H, seurakunta sekä kansalaisopisto. Tarkista oman paikkakuntasi tarjonta, niin löydät itsellesi mukavan harrastuksen.

Jos sinua kiinnostaa luonto ja retkeily, niin partio on oiva paikka harrastaa tätä ohjatusti. Partiossa on toki paljon muutakin retkeilyn lisäksi, mutta pyöritään näiden aiheiden ympärillä. Retkeilyä ja luonnossa liikkumista voi harrastaa myös itsenäisesti. Ota vaikka perheesi tai koira mukaan, pakkaa eväät ja lähde kävelemään metsään. Kurkkaa oman kaupunkisi retkeilyreitit, laavut ja muut ulkoilualueet.

Teknisiä kiinnostuksen kohteita ovat mm. digitaalinen pelaaminen, koodaaminen, tubettaminen ja bloggaaminen. Tekniikkaan kuuluu pelaaminen, xbox, pleikkari, muut online pelit, roolipelit jne. Internetistä löytyy myös paljon videoita ja tietoa, jos sinua kiinnostaa vaikkapa mopojen korjaaminen.

Lemmikkien parissa voi harrastaa ohjatusti eri yhteisöissä tai itsenäisesti. Ratsastus ja agility ovat mm. lemmikkien parissa toimivia harrastuksia. Myös oman lemmikkien hoitaminen on harrastus. Jos et omista itse lemmikkiä, niin naapurin koiran omistajilta voi kysyä tarvittaisiinko lenkitys- tai hoitoapua. Tarkista oman paikkakuntasi löytöeläintalot ja tallit, sillä useat näistä ottavat mielellään vapaaehtoisia auttamaan eläimien hoitamisessa.

Tekijänä Suomen Nuoriso-opiston opiskelijat

Aiheeseen liittyvät

Aiheesta lisää

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top