Siirry sisältöön

Raha

Vaikka taloudenhallinta ja raha-asiat voivat tuntua tylsiltä, voi niistä myös innostua. Raha itsessään tekee harvoin onnelliseksi, mutta tieto omasta rahatilanteesta ja tietynlainen vakaus vapauttaa voimavaroja niihin oikeasti tärkeisiin ja innostaviin asioihin elämässä. Esimerkiksi säästäminen voi olla hauskaa, kun päämäärä on selvillä. Raha kuuluu jokaisen elämään ja sinä voit hallita sitä.

Siinä missä lukeminenkin, myös taloudellinen lukutaito on tärkeää. Taloudellinen lukutaito tarkoittaa taloudellista tietämystä ja sitä, miten rahojaan käyttää sekä sitä, millaisia asenteita ja ajatuksia rahaan liittää. Taloustaidot ovat oleellisia oman elämän hallinnassa, toimimisessa yhteiskunnan jäsenenä ja jopa eloonjäämisessä ja elämänsuojelussa.

Kulutusvalintojen tulisi olla sellaisia, että ne ottavat huomioon myös muut ihmiset, eläimet ja ympäristön. Rahan avulla ylläpidetään turvallista ja hyvää arkea, mutta rahalla voi myös toteuttaa monia unelmia, kuten seuraavan kesän festarireissun. Kuluttaminen ei välttämättä ole paha asia, mutta sen tulisi perustua tarpeeseen ja harkintaan.

Raha-sivujen sisällön on tuottanut Setlementtiliiton Mun talous -toiminta yhteistyössä Nuortennetin kanssa.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top